Coaliţia conservator-naţionalistă aflată la guvernare în Polonia, aproape de destrămare. „Demisia mea este sfârşitul Dreptei Unite”

  • Premierul Poloniei a cerut demiterea lui Jaroslaw Gowin, liderul unuia dintre partidele de coaliţie din guvern
  • Coaliţia aflată la guvernare din Polonia a fost afectată de tensiuni în ultimul an
  • Plecarea lui Gowin ar putea duce la căderea guvernului conservator polonez
650 afișări
Imaginea articolului Coaliţia conservator-naţionalistă aflată la guvernare în Polonia, aproape de destrămare. „Demisia mea este sfârşitul Dreptei Unite”

Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei

Primul ministru al Poloniei a cerut marţi demiterea lui Jaroslaw Gowin, liderul unuia dintre partidele de coaliţie din guvern, Acord, lăsând viitorul guvernării nesigur, transmite Reuters.
 
Coaliţia Dreapta Unită a fost afectată de tensiuni în ultimul an, din cauza mai multor critici venite dinspre Acord asupra reformelor fiscale cuprinse în programul de guvernare.
 
"Prim-ministrul Mateusz Morawiecki i-a cerut astăzi preşedintelui Andrzej Duda să îl demită pe Jaroslaw Gowin din funcţiile de viceprim-ministru şi ministrul dezvoltării, muncii şi tehnologiei", a declarat Piotr Muller, purtătorul de cuvânt al guvernului şi unul dintre liderii partidului Lege şi Justiţie, într-o conferinţă de presă.
 
Muller a spus că Dreapta Unită ar putea încă să formeze o majoritate în parlament chiar şi după demiterea lui Gowin, deoarece unii dintre parlamentarii partidului ar sprijini în continuare reformele guvernului.
 
"Sunt convins că vor exista oameni în Dreapta Unită şi în restul Parlamentului polonez care vor sprijini reformele benefice pe care le-am propus", a spus el.
 
Coaliţia Dreapta Unită din Polonia este formată din partidele Lege şi Justiţie al premierului Mateusz Morawiecki, partidul Polonia Unită şi Acord. Partidul lui Jaroslaw Gowin are zece deputaţi în camera inferioară a Parlamentului şi ieşirea sa din guvern ar putea provoca pierderea majorităţii guvernamentale. 
 
„Părăsim guvernul cu capul sus, demisia mea este sfârşitul Dreptei Unite şi prăbuşirea coaliţiei”, a declarat Jaroslaw Gowin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici