Codrin Ştefănescu, despre neinvitarea premierului la Summit: Între Guvern şi Cotroceni este de mult timp o ruptură. Toţi criticii noştri sunt aplaudaţi

Secretarul general al PSD Codrin Ştefănescu a declarat, pentru MEDIAFAX, întrebat cum vede faptul că Viorica Dăncilă nu a fost invitată la Summitul UE de la Sibiu, că între Guvern şi Cotroceni este de foarte mult timp o ruptură.

790 afișări
Imaginea articolului Codrin Ştefănescu, despre neinvitarea premierului la Summit: Între Guvern şi Cotroceni este de mult timp o ruptură. Toţi criticii noştri sunt aplaudaţi

Ştefănescu, despre neinvitarea premierului la Summit: Între Guvern şi Cotroceni e demult o ruptură

„Între guvernul coaliţiei PSD-ALDE condus de premierul Viorica Dăncilă şi Administraţia de la Cotroceni există de foarte mult timp o ruptură. Ruptura este în sensul următor. În timp ce Guvernul construieşte pentru România şi se zbate în toate domeniile de activitate, de la Cotroceni singura politică este aceea de sabotare a tot ce înseamnă bunăstare pentru români. Când Guvernul vorbeşte despre abuzuri şi lucruri care nu trebuie să se petreacă în România, de la Cotroceni acestea sunt aplaudate. Când de la Guvern se vorbeşte că este intolerabil ca voci din străinătate să se implic în politica internă, şi noi suntem stat independent, de la Cotroceni sunt aplaudaţi toţi criticii noştri şi delatorii şi defăimătorii din străinătate, care ne critică şi ne judecă şi ne pun la colţ", a afirmat Codrin Ştefănescu, vineri, pentru MEDIAFAX.

Social-democratul a adăugat că diferenţele „sunt atât de uriaşe" încât era de aşteptat ca premierul să nu fie invitat la evenimentul din 9 mai.

„Nu cred că prim-ministrul va suferi de faptul că nu va participa cu Werner Klaus în nu ştiu ce acţiune", a conchis Ştefănescu.

Reacţia acestuia vine după ce premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri că este nemulţumită de atitudinea Preşedinţiei, care nu a lansat o invitaţie către premier pentru participarea la Summit-ul de la Sibiu din data de 9 mai, afirmând că acesta este de fapt mesajul transmis liderilor europeni.

Summitul şefilor de stat sau de guvern din UE, care va avea loc pe 9 mai la Sibiu, este cel mai aşteptat eveniment politic european în perioada deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului UE. În acest context, liderii europeni vor discuta despre noua agendă a UE pentru 2019-2024.

Summitul informal al şefilor de stat sau de guvern din UE va fi găzduit de preşedintele Klaus Iohannis iar preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezida reuniunea. La eveniment vor participa lideri din 27 de state membre UE, preşedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, şi preşedintele Parlamentului European (PE), Antonio Tajani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici