COMENTARIU: Filosofie prezidenţială: lăsaţi-mă, că eu nu vă las

După odihnă şi meditaţie, preşedintele a decis să se supere pe presupusele indiscreţii ale lui Vasile Blaga. De mirare ar fi fost dacă s-ar fi înnegurat pe cuminţenia lui Emil Boc. Aşa că Blaga "căprarul" a primit un "plici-plici" prezidenţial şi "soldatul" Boc gratitudine consecventă.

68 afişări
Imaginea articolului COMENTARIU: Filosofie prezidenţială: lăsaţi-mă, că eu nu vă las

COMENTARIU: Filosofie prezidenţială: lăsaţi-mă, că eu nu vă las (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Preşedintele a spus că a făcut-o de nevoie. Nu s-ar fi amestecatdacă Vasile Blaga nu i-ar fi declarat colţos dragoste. Or, TraianBăsescu, firesc, nu vrea feeling cu de-a sila, nici să fie cultivatde zor, în scopuri meschin de precise şi, în special i-ar repugnacei care fac paradă de relaţiile cu persoana sa. Aşa că, deşi vreasă fie lăsat în pace, nu va pregeta să împartă public admonestăridacă va mai fi deranjat cu intruziuni mârâite.

Se deduce că sprijinul prezidentului cu trudă şi în timp secâştigă. Şi nici truda, nici timpul nu ar fi îndeajuns. Mai trebuiesă se adauge ascultare, dimineaţa, la prânz şi seara. Adicăloialitate fără paranteza îndoielii. Poate Blaga sa meargă laCotroceni ca la Canossa, că pare tot degeaba. În loc de a-şi punecenuşă în cap, Vasile Blaga a ales să tacă. A sfeclit-o? Sau ştiecă tăcerea e un răspuns greu, care demonetizează atacul? Sau,comedie, fumează pipa păcii cu inamicul său? Reacţiile a doi dintresusţinătorii săi vioi, Cezar Preda şi Cristian Boureanu au fost casoarele subţirel din duminica Floriilor. Respectivii, pătrunşi deapropierea creştină a Săptămânii Mari, aveau în cap doar bastoanede mareşal şi o nesfârşită îngăduinţă faţă de cel care care i-astricat duminica lui Blaga.

Cu toată rezerva pe care o anunţă faţă de fierberea din cazanulPDL, domnul Băsescu este cel care toarnă ingredientele şipotriveşte focul. Până la urmă, strict numele câştigătorului de lacongresul din mai contează mai puţin, căci problema de adâncime şiperspectivă care se pune nu este cine va fi liderul PDL, ci cât depreşedinte (şi al PDL) va rămâne Traian Băsescu.

De altfel, cred că preşedintelui îi place să încerce, periodicşi controlat tentaţia ubicuităţii. Pare că nu este, dar umblăneştiut prin oraş, la volanul unei maşini oarecare şi facecumpărături prin târgul oarecare Carrefour. Aşa, învăluit într-unanonimat, pe care îl anunţă după consumarea isprăvii, poate săconstate că oamenii s-au mai acrit de la vremuri. Ca gogonelelenevândute ale poliţiştilor din Vrancea. Dar şi aşa preşedintele nuse simte îndepărtat de ei. Este doar necăjit că băştinaşii n-aurăbdare şi nu vor să se conecteze la traiul într-o Românie"modernă". "Modern" este un fetiş care pare să ia locul"reformei".

De fapt, papara dată lui Blaga şi preumblările într-un incognito(dezvăluit după) arată că prezidentul vrea să treacă neobservat(pentru efect şi prudenţă), dar vrea să se ştie că este prezent întoate cele. "Deci circul este mult mai discret" (Dixit Băsescu,relaxat).

(Comentariu de Indira Crasnea, indira@mediafax.ro)

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici