COMENTARIU Lelia Munteanu: Ludovic Întâiul - aripări populiste

Guvernarea prin „metafore”

1257 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Ludovic Întâiul - aripări populiste

COMENTARIU Lelia Munteanu: Ludovic Întâiul - aripări populiste

Mai ţineţi minte diatriba ministrului Finanţelor, care ieşise să demaşte faptul că bugetul României a fost ţinut pe model Al Capone? Ce n-aţi reţinut, probabil, e că, la cîteva zile, vicepremierul Turcan a dezumflat gogoaşa: „a fost o metaforă”. Numai că din comparaţia poetului Cîţu nu lipsea nici un termen.

Ludovic Întâiul, premierul primului Guvern de opoziţie, îşi exercită mandatul tot cu metafore. Mai precis cu ceea ce înţelege PNL prin metafore – aripări populiste.

Ultima idee tocmai şi-a expus-o, la ceas de seară, pe un post de televiziune:

„Despre un om public trebuie să se cunoască sursele de venit, măsura în care îşi plăteşte taxele şi impozitele. Fiscul, în Germania, în Franţa şi în Statele Unite, te verifică ce proprietăţi ai, de unde le-ai dobândit, ai avut venituri, ai plătit impozitele aferente veniturilor necesare pentru a dobândi o proprietate, sau a face o achiziţie. Şi dacă nu ai plătit impozitele aferente veniturilor necesare pentru achiziţionare, fie se rechiziţionează imobilul, fie te pune să plăteşti. La noi nu înţeleg de ce nu se aplică, pentru că averile dobândite fără veniturile necesare şi mai ales fără să-ţi fi plătit impozitele aferente veniturilor respective constituie nişte averi care au fost dobândite fie din evaziune, fie din surse care nu sunt legale”.

O, ce veste minunată! De când aştepată poporul să fie oprit jaful!

„La noi nu înţeleg de ce nu se aplică”, se miră plin de candoare Ludovic Întâiul. Ar înţelege dacă s-ar fi ostenit să citească articolul 44, aliniatul 8 din Constituţia României: “Averea dobândită licit nu poate fi confiscată. Caracterul licit al dobândirii se prezumă”.

Cu prezumarea asta s-a furat şi se va mai fura în România pe rupte.

„Foarte mulţi oameni de după 1990 au amestecat politica cu afacerile şi s-au băgat în politică pentru relaţii privilegiate, fie cu autorităţi, fie să aibă condiţii de competitivitate îmbunătăţite, în raport cu alţi actori economici”. Adevăr grăieşte premierul.

Dar, ca să nu-l suspectăm de ipocrizie, Ludovic Întîiul ar fi trebuit să înceapă prin a-şi publica propria declaraţie de avere.

Taguri:
orban,
pnl,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici