COMENTARIU Liviu Mihaiu: USRPLUS - un Grup Iraţional Organizat

  • Nici nu s-a uscat bine lacrima lui Vlăduţ de pe şerveţelul mototolit al noii politici româneşti că a mai apărut o revoltă de tip "This is Sparta" cu USRPLUS: A căzut bugetul Primăriei Capitalei!
  • Pe scurt, cum se zice prea des la noi: USRPLUS a dat ţeapă după săptămâni de negocieri şi prezentări amendate. Şi uite aşa mai avem un scandal provocat de cei mai răsfăţaţi misecuvinişti, interdicţionişti şi Nuişti ai politicii româneşti.
  • Să votezi alături de Bădulescu&PSD împotriva bugetului Capitalei doar pentru că tu exersezi pedagogic nişte manevre de clasa a IV- a în Marea Neagră a politicii româneşti arată nu numai pafarism politic, dar şi un fel de disonanţă cognitivă cu accente psihotice îngrijorătoare.
3878 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Liviu Mihaiu: USRPLUS - un Grup Iraţional Organizat

Ilustraţie FOTO: grupul de consilieri ai USR PLUS la declaraţia susţinută marţi seara de viceprimarul Horia Tomescu

"Mi-am dorit de multe ori să fac o teză de doctorat cu tema: Aflarea în treabă la români”- Petre Ţuţea

Nici nu s-a uscat bine lacrima lui Vlăduţ de pe şerveţelul mototolit al noii politici româneşti că a mai apărut o revoltă de tip "This is Sparta" cu USRPLUS: A căzut bugetul Primăriei Capitalei!

Faptele, în registru matematic, sunt următoarele:
* PNL şi USR PLUS nu au votat amendamentele PSD.
* PNL şi PSD nu au votat amendamentele USR-PLUS
* USR-PLUS şi PSD nu au votat bugetul PNL.

Pe scurt, cum se zice prea des la noi: USRPLUS a dat ţeapă după săptămâni de negocieri şi prezentări amendate. Şi uite aşa mai avem un scandal provocat de cei mai răsfăţaţi misecuvinişti, interdicţionişti şi Nuişti ai politicii româneşti.

Iată ce zicea Nicuşor Dan imediat după: 

"Azi, în şedinţa Consiliului General, bugetul Primăriei Municipiului Bucureşti pentru 2021 nu a obţinut numărul de voturi necesare.

Sunt total nemulţumit că începerea investiţiilor şi plata datoriilor riscă să întârzie, iar asta din motive greu de înţeles pentru oricine.

Eu am propus un buget, care a fost dezbătut timp de şase săptămâni cu partenerii din grupurile PNL, PMP şi USR PLUS şi aveam toate motivele să cred că lucrurile merg în direcţia bună. Acum însă, consilierii generali USR PLUS au decis să nu mai susţină bugetul, el obţinând doar voturile PNL şi PMP în şedinţa de azi”.

Manevra, cică strategică, este, de facto, una mai politicianistă decât le permite religia “Anti" a celor de la USRPLUS, şi vine şi după ce bugetul de la Sectorul 1 nu a fost votat de PNL (l-au votat însă în aceeaşi dimineaţă în care ăştia mici l-au picat pe cel al Capitalei). 

Şi mai vine şi pentru că poziţia de viceprimar a USRPLUS - da, aia pentru care plângea V.V. că nu-i răspunde la telefon (apropos, Vlăduţ nici mie nu-mi răspunde primarul la telefon) nu a fost “semnată” cu prerogative cu tot pentru un băiat de-al PLUS-ului pe care fostul viceprimar şi fostul ministru al Sănătăţii îl vrea acolo ca un om de partid ce se află. 

Ana Ciceală, consilier USR, spunea despre votul împotriva bugetului PMB în totală contradicţie cu colegii săi cu ordin de la partid:

“Eu sunt în minoritate faţă de colegii mei în ceea ce priveşte votul bugetului Capitalei, de fapt faţă de unii dintre colegii mei. Am formulat amendamente zilele trecute, la nenumărate şedinţe de comisie în ultimile zece zile, cred că au fost peste 33 de ore de Comisie de Buget, în care s-au dezbătut bugetele tuturor instituţiilor subordonate şi direcţiilor din Primărie. Consider că acest buget a fost dezbătut, şi îl voi vota, chiar dacă Birourile Municipale reunite USR PLUS Bucureşti şi dintre consilierii generali sunt, se pare, împotrivă… Sunt mulţumită cu răspunsurile legate de venituri”.

Dar pe Ana Ciceală, ca şi pe soţul ei, Mihai Goţiu, a lăsat-o conducerea în afara Parlamentului şi a oricărei decizii de birou politic, aşa că nu a urmat indicaţiile preţioase vanităţii de partid.

Ca şi la criza de săptămâna trecută, teribiliştii cei mici ai politicii româneşti sunt atât de morali încât nimeni nu se poate apropia şi înţelege nivelul lor etic de azimut cosmogonic, se vor prezenta cuminţei la vot, şi, în câteva zile vor vota bugetul, “repurtând” o altă victorie politică "a la Pyrus”- adică cu costuri atât de mari încât echivalează cu o înfrângere. Vorba lui Plutarh: "Încă o victorie ca asta şi suntem terminaţi”.

Să votezi alături de Bădulescu&PSD împotriva bugetului Capitalei doar pentru că tu exersezi pedagogic nişte manevre de clasa a IV-a în Marea Neagră a politicii româneşti arată nu numai pafarism politic, dar şi un fel de disonanţă cognitivă cu accente psihotice îngrijorătoare. Sunt atât de convinşi aceşti oameni că au dreptate "orice ar face”, încât sunt în stare să se sinucidă din dragoste în plin serviciu public.

Dar poate cel mai tare motiv pentru care useristoplusiştii se comportă aşa de imprevizibil este pentru că nu e ca atunci când Dan Barna ar fi preşedinte. Altă explicaţie nu văd.

CDR a avut nevoie de un an şi jumătate să se învrăjbească. Alianţa DA de doi ani. USL de doi ani jumate. PSD-ALDE de aproape trei ani. Coaliţia PNL- USR+, încăierată după numai trei luni, a bătut toate recordurile. 

Rămâne de văzut dacă USR este un Plus sau este un Minus pentru coaliţia care are toate şansele să piardă alegerile viitoare, deşi au anunţat că vor sta opt ani la guvernare.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici