Comisia Europeană: 31 de cazuri noi de neîndeplinire a obligaţiilor, deschise împotriva României

Comisia Europeană anunţă că raportul privind punerea în aplicare a dreptului UE în 2018 scoate la iveală 31 de cazuri noi de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor deschise împotriva României, cinci dintre acestea vizând politica de mediu.

152 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană: 31 de cazuri noi de neîndeplinire a obligaţiilor, deschise împotriva României

Comisia Europeană: 31 de cazuri noi de neîndeplinire a obligaţiilor, deschise împotriva României

În 2018, Comisia a deschis în total 644 de proceduri de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor. Este vorba despre o scădere cu 10 % în raport cu 2017, când au fost deschise 716 proceduri.

La data de 31.12.2018, România avea 59 de cazuri deschise, dintre care 34 pentru neîndeplinirea la timp a obligaţiilor de transpunere, 20 pentru transpunere incorectă şi/sau necorespunzătoare a directivelor, respectiv 5 pentru încălcări ale regulamentelor, tratatelor şi deciziilor. De asemenea, 31 de cazuri noi au fost deschise împotriva României doar în 2018.

Raportul anual publicat joi de Comisia Europană prezintă modul în care Comisia a monitorizat şi a asigurat aplicarea dreptului UE în 2018.

Raportul indică o uşoară creştere (cu 0,8 %) a procedurilor de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor (1571) comparativ cu anul 2017 (1559 de cazuri). Astfel, după ce în 2016 a atins un maxim raportat la ultimii cinci ani, numărul de proceduri a început să se stabilizeze, în 2018 reducându-se cu 5 % faţă de 2016 (a se vedea graficul 1).

Taguri:
ue,
comisie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici