Comisia SIE a avizat bugetul Serviciului, cu o suplimentare cu 10 milioane euro

Bugetul SIE pe 2010 a primit aviz favorabil "în unanimitate" din partea Comisiei de control al activităţii Serviciului, a declarat deputatul PSD Gabriel Vlase, precizând că există şi un amendament care vizează suplimentarea cu 10 milioane de euro a bugetului pentru "chestiuni de capital tehnic".

185 afișări
Imaginea articolului Comisia SIE a avizat bugetul Serviciului, cu o suplimentare cu 10 milioane euro

Comisia SIE a avizat bugetul Serviciului, cu o suplimentare cu 10 milioane euro

"Noi acum am dezbătut propunerea şi a Serviciului (SIE) şi a Comisiei şi am căzut de acord să facem un amendament - o creştere mică, de bun simţ, dar impusă de chestiuni obiective şi foarte clare în ceea ce priveşte activitatea acestui serviciu", a spus Vlase, precizând că este vorba despre "chestiuni de capital tehnic".

Preşedintele Comisiei pentru exercitarea controlului parlamentar asupra Serviciului de Informaţii Externe a spus ulterior că este vorba de investiţii de ordin tehnic, adăugând că "este vorba despre cicluri de 4-5 ani când anumite chestiuni tehnice trebuie upgradate sau schimbate".

"Nu sunt calculatoare personale care trebuie schimbate. E o aparatură ceva mai specială", a mai spus el.

În ceea ce priveşte majorarea sumei alocate, Vlase a spus că este vorba de aproximativ 10 milioane de euro, fiind propus ca sursă fondul de rezervă al Guvernului.

"Mărirea va fi în jur de 10 milioane de euro. Nu e o sumă extraordinar de mare pe care a cerut-o comisia. Indicăm fondul de rezervă, încercăm o discuţie prin Ministerul Comunicaţiilor să vedem dacă găsim cumva o formă... Vedeţi, Serviciul are imposibilitatea de a accesa fonduri. Orice minister cred că ar putea să înţeleagă chestiunea asta şi să lase din bugetul dumnealor având posibilitatea de a lua bani şi din alte părţi", a explicat deputatul.

Potrivit acestuia, proiecţia bugetară pentru 2010 este "cu 1,58 mai mare faţă de proiecţia rectificată negativ anul trecut".

"Asta înseamnă 1,58 din 0,04 (0,04 % din PIB, cât a reprezentat bugetul SIE, n.red.)", a explicat Vlase, adăugând că, fiind vorba despre o instituţie care se ocupă de siguranţa naţională a ţării, nu se poate vorbi despre un buget extraordinar.

Potrivit proiectului de buget pe 2010, suma alocată SIE este de 214.300 mii lei. Tot suma de 214.300 mii lei este specificată şi la execuţia preliminată a bugetului pe 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici