Conducerea Camerei a decis ca moţiunea simplă a PSD pe Agricultură să fie dezbătută miercuri

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, în unanimitate, ca şedinţa de plen să continue cu dezbaterea moţiunii simple a PSD pe Agricultură.

18 afișări
Imaginea articolului Conducerea Camerei a decis ca moţiunea simplă a PSD pe Agricultură să fie dezbătută miercuri

Conducerea Camerei a decis ca moţiunea simplă a PSD pe Agricultură să fie dezbătută miercuri (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Votul final la moţiunea simplă iniţiată de 81 de deputaţi, precum şi la celelalte puncte aflate pe ordinea de zi va fi dat, miercuri, la ora 15.30.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a precizat că Biroul Permanent al acestui for a decis, cu unanimitate de voturi, la propunerea sa, ca şedinţa de plen să fie reluată cu prezentarea şi dezbaterea moţiunii simple pe tema Agriculturii, depusă de PSD.

"A fost unanimitate, a fost o propunere venită de la mine, ca preşedinte al Camerei, tocmai pentru că - să spunem că suntem la limita sau depăşim uşor Regulamentul - dar cred că între regulă şi dreptul opoziţiei de a corija sau a-şi expirma puncte de vedere cu privire la anumite politici guvernamentale, e bine să alegem acest drept", a precizat Anastase.

Ea a arătat că Biroul Permanent a stabilit să reia şedinţa de plen cu prezentarea şi dezbaterea moţiunii simple, să continue cu proiectele prezente în ordinea de zi, astfel încât programul de lucru va fi prelungit până la ora 15.30, când se va da votul final şi pe moţiune şi pe celelalte proiecte.

Marţi, moţiunea simplă pe Agricultură a PSD a fost declarată retrasă de la Cameră, de către Roberta Anastase, după ce niciun reprezentant al PSD nu s-a prezentat la tribună pentru a citi textul, în condiţiile în care social-democraţii părăsiseră plenul din cauza unor divergenţe procedurale pe alt subiect.

Ulterior, liderul PSD, Victor Ponta, a anunţat că PSD va depune sesizări la Comisia juridică şi la Parchet împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, acuzând-o de abuz în serviciu, pe motiv că aceasta blochează acţiunile democratice ale opoziţiei.

De asemenea, liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, marţi, că liberalii vor sesiza Comisia juridică a Camerei pentru suspendarea din funcţie a Robertei Anastase, pentru două săptămâni, ca urmare a abuzurilor şi încălcării repetate a Regulamentului de funcţionare a Camerei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici