Conducerea Camerei Deputaţilor aprobă sancţionarea lui Dan Vîlceanu pentru conflictul cu Florin Roman

Membrii Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor au aprobat, luni, propunerea Comisiei Juridice de sancţionare a lui Dan Vîlceanu cu sancţiunea maximă de reducere cu 50% a indemnizaţiei şi limitarea la 10 secunde a luărilor de cuvânt în plen, după conflictul cu Florin Roman.

158 afișări
Imaginea articolului Conducerea Camerei Deputaţilor aprobă sancţionarea lui Dan Vîlceanu pentru conflictul cu Florin Roman

„Astăzi (luni - n.r.) Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat propunerea Comisiei Juridice de sancţionare a d-lui Dan Vîlceanu cu sancţiunea maximă de reducere cu 50% a indemnizaţiei (pe o perioadă 6 luni) şi limitarea la 10 secunde (pe o perioadă de 3 luni) a luărilor de cuvânt în cadrul plenului. Sancţiunea se aplică de azi (luni - n.r.”, anunţă Andronache Gabriel, liderul Grupului parlamentar al deputaţilor PNL.

Potrivit acestuia, această sancţiune a fost dictată din cauza „comportamentului violent” avut de Dan Vîlceanu, deputat neafiliat, faţă de Florin Roman, deputat PNL, la şedinţa de săptămâna trecută a Camerei Deputaţilor.

„Am fost mereu împotriva manifestărilor violente în activitatea parlamentară, fie că sunt de natură fizică sau de natură verbală. Grupul parlamentar al deputaţilor PNL a dezavuat în permanenţă comportamentul violent, sens în care a iniţiat toate proiectele de modificare a regulamentelor- împreună cu partenerii de coaliţie- prin care sunt înăsprite sancţiunile aplicate pentru comportament inadecvat în exercitarea calităţii de parlamentar. Vom continua să propunem înăsprirea Regulamentelor până când vom exclude orice formă de violenţă din comportamentul parlamentarilor”, încheie Andronache.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici