Conducerea Parlamentului se reuneşte pentru SUSPENDAREA lui TRAIAN BĂSESCU

Birourile Permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au fost convocate pentru ora 13.00, la Senat, urmând să fie depuse documentele pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.

6496 afișări
Imaginea articolului Conducerea Parlamentului se reuneşte pentru SUSPENDAREA lui TRAIAN BĂSESCU

Traian Băsescu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În acest moment gruprurile parlamentare au adunat toate sesizările pe care noi le considerăm importante să le punem într-un document pe care să-l înaintăm preşedinţilor celor două Camere prin care să solicităm o şedinţă extraordinară a Camerelor reunite să-l suspendăm pe preşedintele României", a declarat Eugen Nicolăescu.

El a spus că speră ca cererea de suspendare din funcţia a şefului statului să fie depusă la Birourile Permanente în circa o oră.

Nicolăescu a spus că principalele acuzaţii aduse şefului statului vor fi aflate de către presă în momentul în care cererea de suspendare va fi depusă.

Liberalul a spus că după depunerea cererii Birourile Permanente vor stabili calendarul constituţional privind procedura de suspendare a şefului statului.

Nicolăescu a spus că la documentul de suspendare au lucrat "foarte mulţi colegi din USL".

El a mai arătat că după depunerea cererii de suspendare la Birourile Reunite, acestea trebuie să convoace o sesiune extraordinară, să stabilească ordinea de zi, urmând ca în ziua în care plenurile reunite se vor întruni pentru citirea sesizării să fie invitat şi preşedintele Traian Băsescu pentru a da explicaţiile necesare.

El a adăugat că, în funcţie de discuţiile din plenul reunit, dacă se va considera că textul este suficient, acesta va pleca către Curtea Constituţională, iar dacă se va considera că este insuficient, se va forma o comisie de anchetă, aşa cum prevede Constituţia, aceasta urmând să lucreze o perioadă de timp pentru a elabora un raport final care să fie citit în Parlament.

Nicolăescu a spus că ulterior se va aştepta răspunsul Curţii, care este consultativ, iar apoi se va reuni din nou plenul comun, care va dezbate şi va vota suspendarea şefului statului.

El a spus că în acest moment cererea de suspendare are circa 15 pagini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici