Conducerea PDL cere USL să retragă iniţiativa legislativă "student fără bacalaureat"

BPN al PDL solicită USL să retragă iniţiativa legislativă "student fără bacalaureat", promovat de Ecaterina Andronescu, întrucât acest proiect "întăreşte mediocritatea", a declarat luni deputatul PDL Răzvan Mustea.

373 afișări
Imaginea articolului Conducerea PDL cere USL să retragă iniţiativa legislativă "student fără bacalaureat"

Conducerea PDL cere USL să retragă iniţiativa legislativă "student fără bacalaureat" (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

El a arătat că proiectul de lege al USL "inhibă performanţa în sistemul de învăţământ românesc".

"Dacă vrem diplome recunoscute la nivel european, trebuie să promovăm performanţa şi nu non-valoarea în şcoala românească", a spus deputatul PDL.

În opinia democrat-liberalilor, elevii care nu au promovat Bacalaureatul anul acesta "nu trebuie amăgiţi şi nu trebuie minţiţi în ceea ce priveşte valoarea lor".

"Aceştia au la dispoziţie şcoli postliceale iar o mare parte dintre ei beneficiază de certificate de competenţă profesională care permit încadrarea în muncă pentru anumite meserii", a adăugat Răzvan Mustea.

Parlamentarii PSD Ecaterina Andronescu, Titus Corlăţean şi Cristian Dumitrescu au depus o iniţiativă legislativă privind posibilitatea înscrierii la facultate pentru o parte dintre elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat.

Coiniţiatori ai proiectului legislativ apar peste 30 de senatori PSD. Unul dintre aceştia, senatorul Olguţa Vasilescu, a declarat, pentru MEDIAFAX că nu susţine legea promovată de Ecaterina Andronescu şi a precizat că ea apare dintr-o eroare la coiniţiatori şi deja a făcut cerere pentru a-şi retrage semnătura.

Proiectul acordă dreptul tuturor absolvenţilor care nu au obţinut notă de trecere la toate probele, dar au înregistrat o medie de minimum şapte să se înscrie la facultate.

Controversatul proiect de lege mai creează un avantaj elevilor care sunt primiţi la facultate deşi nu au promovat examenul de bacalaureat, obligând statul să îi finanţeze pe aceştia "cel puţin la nivelul ajutorului de şomaj".

Proiectul a fost catalogat de către premierul Emil Boc drept o "tâmpenie populistă", în timp ce ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a spus că este o propunere "năstruşnică" şi "iresponsabilă".

De altfel, premierul Emil Boc le-a cerut liderilor USL Victor Ponta şi Crin Antonescu să retragă iniţiativa legislativă legislativă. Boc le-a transmis liderilor opoziţiei să nu creeze speranţe iluzorii tinerilor, care, în loc să fie preocupaţi de carte, să caute "alte alternative". În opinia sa, soluţiile trebuie să însemne carte şi muncă, Boc subliniind că o societate se contruieşte pe temeiuri sigure, nu prin tot felul de propuneri care nu încurajează munca.

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, pentru MEDIAFAX, că o va ruga pe Ecaterina Andronescu să retragă proiectul privind admiterea la facultate a elevilor care nu au luat bacalaureatul, imediat după ce premierul Boc va prezenta un proiect referitor la cei 100.000 de tineri vizaţi de măsură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici