Conducerea PNL se reuneşte joi pentru analiza referendumului şi pregătirea alegerilor parlamentare

Liberalii se reunesc, joi, în trei şedinţe ale forurilor de conducere, BPC, Delegaţia Permanentă şi Consiliul Naţional Executiv, pe agenda discuţiilor aflându-se analiza referendumului, dar şi candidaturile pentru alegerile parlamentare din toamnă.

386 afișări
Imaginea articolului Conducerea PNL se reuneşte joi pentru analiza referendumului şi pregătirea alegerilor parlamentare

Conducerea PNL se reuneşte joi pentru analiza referendumului şi pregătirea alegerilor parlamentare

Liberalii au schimbat tradiţia din anii trecuţi, când reuniunile conducerii partidului din toamnă se desfăşurau în cadrul Şcolii de Vară, organizată pe litoral.

Anul acesta, PNL a renunţat la Şcoala de Vară, astfel că Biroul Politic Central al PNL se va reuni, la ora 11.00, în sala de şedinţe a grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor, fiind urmată, la ora 12.00, de reuniunea Consiliului Naţional Executiv şi la ora 13.00 de cea a Delegaţiei Permanente.

Pe ordinea de zi a şedinţelor PNL se află, pe lângă o analiză a rezultatelor referendumului de demitere, la nivelul fiecărei filiale, şi discuţii privind candidaturile la alegerile parlamentare din toamnă, unde liberalii vor candida în cadrul Uniunii Social Liberale (USL).

Potrivit unor surse din partid, prioritatea PNL este în acest moment campania pentru parlamentare şi obţinerea unui scor cât mai bun la acest scrutin, astfel că şansele ca eşecul referendumului să mai fie un subiect central de discuţie sunt foarte mici.

La şedinţele PNL va participa şi liderului formaţiunii, Crin Antonescu, aceasta fiind prima apariţie în faţa partidului de la finalizarea referendumului de demitere a lui Traian Băsescu şi de la expirarea interimatului său la Palatul Cotroceni.

Liderul PNL, care a fost înlocuit până acum la şefia partidului de ministrul Daniel Chiţoiu, a plecat într-o vacanţă, în Italia, împreună cu familia, imediat după revenirea lui Traian Băsescu la Cotroceni, fiind aşteptat să revină în ţară în cursul zilei de miercuri, potrivit unor surse liberale.

Antonescu a mai venit la sediul PNL, unde avea loc şedinţa Biroului Politic Central, pe 22 august, când încă era preşedintele interimar al României, el declarând atunci că după terminarea interimatului va reveni la poziţia din partid, acest lucru ţinând să îi informeze şi pe colegii săi.

Crin Antonescu nu a fost prezent nici la lucrările Senatului din această săptămână, care au marcat debutul sesiunii parlamentare de toamnă. De altfel, marţi, el i-a prelungit delegarea vicepreşedintelui Petru Filip la şefia Senatului, pentru 4 şi 5 septembrie. Decizia, apărută marţi în Monitorul Oficial, apărea semnată în aceeaşi zi la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici