Conducerea UDMR a aprobat continuarea negocierilor cu susţinătorii lui Tokes

Consiliul Consultativ al UDMR a aprobat, vineri seară, cu unanimitate de voturi, ca Uniunea să continue, până joi, negocierile cu organizaţiile civice care îl susţin pe episcopul Laszlo Tokes, în vederea stabilirii unei liste comune pentru Parlamentul European.

1 afișare
Imaginea articolului Conducerea UDMR a aprobat continuarea negocierilor cu susţinătorii lui Tokes

Conducerea UDMR a aprobat continuarea negocierilor cu susţinătorii lui Tokes

Preşedintele UDMR Marko Bela a declarat la finalul reuniunii că înţelegerile cu aceste organizaţii trebuie să fie în condiţii potrivite astfel încât să nu lezeze programul UDMR.

"Toată lumea a fost de acord că este nevoie de o astfel de înţelegere, dar cu scopul de a duce mai departe politica actuală a UDMR. Ideea de plecare ar fi să încercăm un parteneriat prin care niciunul nu-şi cedează programul şi dezideratele, şi să încercăm să identifiucăm deziderate comune sau care ar putea să ne fie comune", a spus Marko.

Liderul UDMR susţine că propunerea de oferire a unui loc eligibil pe listele pentru Parlamentul European pentru Tokes Laszlo nu este o concesie, pentru că numai astfel se poate garanta, cu siguranţă, prezenţa maghiarilor din România la Bruxelles.

Potrivit unor surse din cadrul Consiliului Consultativ, mai mulţi lideri de filiale au cerut stabilirea unui mesaj pentru alegătorii UDMR care nu îl susţin pe Tokes Laszlo, în cazul în care acesta va accepta prezenţa pe listele UDMR.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici