Conducerile Camerelor discută componenţa Comisiei de revizuire a Constituţiei

Membrii Birourilor permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului stabilesc, la ora transmiterii acestei ştiri, componenţa Comisiei de reviziuire a Constituţiei şi a Comisiei de Cod electoral şi elaborează proiectele de hotărâre de înfiinţare a acestora pentru a fi supuse aprobării plenului.

312 afișări
Imaginea articolului Conducerile Camerelor discută componenţa Comisiei de revizuire a Constituţiei

Conducerile Camerelor discută componenţa Comisiei de revizuire a Constituţiei (Imagine: Shutterstock)

Birourile permanente ale celor două Camere s-au reunit, miercuri, la ora 9.00, într-o primă şedinţă, care a durat circa o oră, dar care nu avea pe ordinea de zi proiectele de hotărâre privind înfiinţarea Comisiei de reviziuire a Constituţiei sau a Comisiei de Cod electoral, în condiţiile în care atât preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, cât şi premierul Victor Ponta anunţaseră de marţi că plenul comun de miercuri va fi convocat pentru a înfiinţa Comisia de reviziuire a Constituţiei.

În aceste condiţii, membrii Birourilor permanente au părăsit sala de şedinţă şi s-au retras în cabinetul preşedintelui Camerei, Valeriu Zgonea, pentru a se pune de acord asupra componenţei Comisiilor de revizuire a Constituţiei şi de Cod Electoral şi pentru a elabora proiectele de hotărâre de înfiinţare a acestora, proiecte ce urmează a fi supuse spre adoptare plenului comun ce se va întruni miercuri.

Chestorul Senatului Ioan Chelaru a precizat că Birourile permanente ale Camerei şi Senatului se vor reuni din nou, într-o a două şedinţă, pentru a pune pe ordinea de zi a plenului proiectele de hotărâre de înfiinţare a celor două Comisii.

La ora transmiterii acestei ştiri, a doua şedinţă a Birourilor permanente încă nu a început, membrii conducerilor celor două Camere negociind în biroul preşedintelui Camerei, Valeriu Zgonea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici