Congres al Partidului Popular European la Bucureşti. Ciucă: PNL susţine nominalizarea Ursulei von der Leyen pentru candidatura la un nou mandat

Partidul Naţional Liberal susţine nominalizarea Ursulei von der Leyen pentru candidatura la un nou mandat în fruntea Comisiei Europene, scrie pe Facebook liderul PNL, Nicolae Ciucă.

152 afișări
Imaginea articolului Congres al Partidului Popular European la Bucureşti. Ciucă: PNL susţine nominalizarea Ursulei von der Leyen pentru candidatura la un nou mandat

Congres al Partidului Popular European la Bucureşti. Ciucă: PNL susţine nominalizarea Ursulei von der Leyen pentru candidatura la un nou mandat

„Partidul Naţional Liberal susţine nominalizarea Ursulei von der Leyen pentru candidatura la un nou mandat în fruntea Comisiei Europene. I-am spus asta în discuţia pe care am avut-o înainte de începerea congresului PPE. În timpul mandatului său, Comisia a gestionat responsabil şi eficient crizele ultimilor ani: pandemia, invazia rusă din Ucraina şi criza energetică creată de Moscova”, afirmă Nicolae Ciucă.

El precizează că i-a spus Ursulei von der Leyen că prioritatea imediată a României este admiterea deplină a ţării noastre în Spaţiul Schengen.

„Pe termen lung, dorim continuarea susţinerii pentru fermieri şi pentru antreprenorii din mediul rural. De asemenea, considerăm că politicile ce vizează schimbările climatice trebuie să fie gândite din perspectivă economică, pentru a nu afecta oamenii mai mult decât o face deja încălzirea globală. În materie de politică externă, apreciem decizia de începere a negocierilor de aderare cu Republica Moldova şi Ucraina. Integrarea celor două state în UE va asigura securitatea economică a regiunii. Războiul declanşat de Rusia este cea mai mare ameninţare la adresa Europei, iar Ucraina trebuie sprijinită din toate punctele de vedere, inclusiv prin urgentarea apropierii de UE”, încheie Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici