Consens politic pe impozitarea cu 85% a pensiilor speciale mai mari de 7 000 lei. Proiectul a trecut de Parlament

  • Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege care prevede impozitarea cu la 85% a pensiilor speciale de peste 7.001 de lei.
  • Concret, va fi impozitată diferenţa între pensia specială şi cea realizată pe baza contributivităţii.
23746 afișări
Imaginea articolului Consens politic pe impozitarea cu 85% a pensiilor speciale mai mari de 7 000 lei. Proiectul a trecut de Parlament

NEWS ALERT Impozitarea „drastică” a pensiilor speciale intră la vot final în Camera Deputaţilor şi are şanse să fie adoptată

UPDATE 14.30 Decizia deputaţilor a fost luată cu voturi 307 „pentru” şi unul „împotrivă”.

Membrii Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor au decis, miercuri, cu unanimitate de voturi, impozitarea diferenţei între pensia specială şi cea realizată pe baza contributivităţii.

Astfel, se va aplica un impozit de 10% pentru pensiile speciale între 2001 lei şi 7000 de lei, iar pentru cele de peste 7001 lei se va aplica un impozit de 85%.

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a afirmat că este „miercurea albă, pentru că Parlamentul a recâştigat încrederea românilor”.

„Fără un consens politic acest lucru nu s-ar fi putut întâmpla. Suntem cu conştiinţa împăcată că am făcut ceea ce trebuie pentru românii de acasă”, a mai spus el.

Legea adoptată de Camera Deputaţilor va merge la preşedintele Klaus Iohannis, la promulgare.

 

UPDATE 13.00 A început dezbaterea asupra impozitării pensiilor speciale. Toate grupurile parlamentare s-au declarat în favoarea impozitării pensiilor speciale.

UPDATE 12.30 Impozitarea pensiilor speciale, raport adoptat în unanimitate. Urmează votul plenului deputaţilor

Comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor a decis impozitarea cu până la 85% a pensiilor speciale de peste 7.001 de lei. Concret, va fi impozitată diferenţa între pensia specială şi cea realizată pe baza contributivităţii.

Membrii Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor au decis, miercuri, cu unanimitate de voturi, impozitarea diferenţei între pensia specială şi cea realizată pe baza contributivităţii.

Astfel, se va aplica un impozit de 10% pentru pensiile speciale între 2001 lei şi 7000 de lei, iar pentru cele de peste 7001 lei se va aplica un impozit de 85%.

Plenul Camerei Deputaţilor a decis retrimiterea mai multor proiecte privind acest subiect la Comisia de buget pentru raport şi votarea acestuia în cursul şedinţei de miercuri.

„PSD a propus şi vom vota astăzi în Parlament impozitarea drastică a pensiilor speciale! Cu 85%! Toate pensiile din România trebuie aduse la un nivel decent, comparabil cu cele din sistemul public. Aceşti bani trebuie să se ducă obligatoriu către alocaţii şi pensii şi nu în buzunarele clientelei politice a PNL”, a scris pe Facebook Marcel Ciolacu.

Comisia de buget a Camerei Deputaţilor discută rapoartele privind proiectele de lege care se referă la impozitarea pensiilor speciale şi lucrează în paralel cu plenul pentru a adopta raport.

„Apreciez acest gest, apreciez că discuţiile au ajuns în acest punct. Eu sper să nu fie o chestie de PR, ci o chestie serioasă, pentru că aceste pensii speciale trebuie impozitate. Nu putem merge pe anulare pentru că am intra în morişca CCR. Dacă există voinţă politică vom vota orice proiect de impozitare a pensiilor speciale, astfel încât să terminăm cu această şaradă”, a declarat liderul deputaţilor PNL, Florin Roman.

Unul dintre proiectele pe acest subiect depuse a fost respins săptămâna trecută în Senat. Proiectul, iniţiat de Cristina Prună şi Claudiu Năsui, ambii parlamentari USR, prevede un impozit de 90% pentru toate pensii speciale de peste 3.500 de lei şi un impozit de 10% pentru pensiile speciale între 2.000 şi 3.500 de lei.

Partidele PNL, PSD şi USR au transmis până acum că sunt favorabile impozităţii, însă propunerea se poate bloca la CCR care a respins până acum scăderea pensiilor magistraţilor, judecătorii Curţii fiind şi ei vizaţi de tăierile financiare.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici