Consiliul Naţional al PC a decis continuarea negocierilor cu PSD pentru o alianţă la parlamentare

Consiliul Naţional al PC a decis, marţi, să continue negocierile cu PSD în vederea încheierea unei alianţe cu acest partid la alegerile parlamentare din toamnă, la vot înregistrându-se doar patru abţineri, a declarat preşedintele PC Daniela Popa.

18 afișări
Imaginea articolului Consiliul Naţional al PC a decis continuarea negocierilor cu PSD pentru o alianţă la parlamentare

Consiliul Naţional al PC a decis continuarea negocierilor cu PSD pentru o alianţă la parlamentare (Imagine Mediafax Foto)

Popa a precizat, după şedinţa Consiliului Naţional al partidului, că i-a informat pe membrii Consiliului că, după alegerile locale, se vor configura pentru toamnă două blocuri politice, pe de o parte PDL, iar pe de altă parte PSD, PNL, iar alt partid care s-ar situa în afara acestora ar dispărea.

În aceste condiţii, s-ar impune realizarea unei alianţe astfel încât PC să poată să-şi pună în aplicare proiectele legislative pe care le are în beneficiul cetăţenilor, a adăugat Daniela Popa.

Ea a spus că a avut discuţii şi negocieri cu PNL şi cu PSD, dar cu PSD negocierile sunt mai avansate.

"Întreaga conducere a primit astfel mandat să continue negocierile cu PSD strict pentru alegerile din toamnă, pentru că la alegerile locale mergem singuri”, a arătat Popa.

Potrivit liderului PC, discuţiile cu PNL nu s-au finalizat cu un rezultat şi nu mai pot fi reluate până la alegerile locale.

"Cu PSD avem deja încheiat un acord politic de colaborare parlamentară, iar programul de guvernare poate fi realizat în comun", a adăugat Daniela Popa.

Ea a spus că, după alegerile locale, PC ar putea relua discuţiile şi cu PNL având în vedere că cele două blocuri politice care se configurează ar putea fi formate pe de o parte din PDL, iar, pe de altă parte PSD, PNL şi PC.

După şedinţa Consiliului Naţional al PC, are loc lansarea candidaţilor partidului la alegerile locale.

Purtătorul de cuvânt interimar al PSD, Marius Lazăr, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că PSD va decide, miercuri, la Consiliul Naţional, asupra unei eventuale alianţe cu PC, după ce luni şi marţi cele două formaţiuni politice vor discuta despre acest lucru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici