Consiliul Naţional al PNL | Iohannis: Cazul Caracal ne dezvăluie cât de grav este dezastrul provocat de partidul de la guvernare/ Voi construi o nouă majoritate în urma parlamentarelor - VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis, care a participat la Congresul Naţional PNL, a declarat că lanţul de erori grave ce a provocat tragedia cumplită de la Caracal nu trebuie să se mai repete niciodată, acuzând guvernarea PSD că a eşuat din punct de vedere economic, legislativ şi în a-şi proteja cetăţenii. Şeful statului a subliniat că va construi o nouă majoritate parlamentară construită în urma alegerilor la termen sau anticipate, dacă va câştiga un nou mandat de preşedinte al României. El transmite că majoritatea va aduce în prim plan priorităţile legate de "normalizarea" statului.

1149 afișări
Imaginea articolului Consiliul Naţional al PNL | Iohannis: Cazul Caracal ne dezvăluie cât de grav este dezastrul provocat de partidul de la guvernare/ Voi construi o nouă majoritate în urma parlamentarelor - VIDEO

Klaus Iohannis participă, joi, la Consiliul Naţional al PNL

Iohannis: Cazul Caracal ne dezvăluie cât de grav este dezastrul provocat de partidul de la guvernare

"Sunteţi, prin votul românilor, cel mai important partid din România. Este o recunoaştere dar şi o mare, mare răspundere. Ne revedem într-un moment critic pentru România, dar trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Pentru că tot lanţul de erori grave care s-au produs în cazul cumplitei tragedii de la Caracal să nu se mai repete niciodată, este esenţial să înţelegem de ce am ajuns aici, dar mult mai important ce avem de făcut pentru a reclădi România normală pe care ne-o dorim cu toţii", a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului a precizat că tragedia de la Caracal, cu toate implicaţiile sale profunde, ne-a dezvăluit cât de grav este dezastrul provocat statului şi cetăţenilor săi de "politica falimentară a partidului aflat la guvernare".

"PSD a trădat votul oamenilor. Niciodată nu s-a văzut asta mai bine decât acum, eşec economic, legislativ, eşec în protejarea cetăţenilor. Legi pentru infractori şi bani pentru clientelă, dispreţ pentru oameni şi asalt continuu asupra statului român. Acesta este bilanţul guvernărilor din aceşti ani. PSD a promovat incompetenţa ca politică de stat şi mediocritatea ca principal criteriu de construire a carierelor din sistemul public", a completat Iohannis.

Preşedintele a spus că prin acţiunile sale şi ale Opoziţiei, dar mai ales prin mobilizarea cetăţenilor, s-a reuşit păstrarea nealterată a cursul proeuropean şi democratic al României.

"Românii vor că asaltul continuu al PSD la adresa statului de drept şi a statului român în asamblu să înceteze. Românii cinstiţi care muncesc şi plătesc state şi impozite aşteaptă că statul să funcţioneze pentru ei, nu în favoarea unui grup care a pus stăpânire pe resurse şi decizie. Românii vor autostrăzi, servicii medicale, egalitate de şanse şi accesul la educaţie de calitate, vor să fie trataţi cu respect atunci când interacţionează cu instituţiile publice. Cetăţenii au spus clar ce îşi doresc. Acum statul şi politicienii trebuie să se ridice la nivelul aşteptărilor societăţii. Noi avem obligaţia să repunem statul în matcă să şi să redam cetăţenilor încrederea că instituţiile sunt eficiente. Este ceea ce aşteaptă românii de la preşedintele lor şi PNL, care a câştigat prima tură de alegeri şi sunt convins că va câştiga toate alegerile. Din păcate nu există un buton magic care odată apăsat ar reseta statul român. Această aşezare este obligatorie, dar este un proces de durată. Este un demers pe care vreau şi trebuie să îl facem împreună", a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului a mai precizat că reconfigurarea României nu poate fi imaginată fără promovarea a unui set de valori şi principii din rândul cărora nu au cum să lipsească cinstea, încrederea, toleranţa, înţelepciunea, competenţa sau creativitatea. "Iar poporul român are din plin astfel de atribuţii, doar că adesea dramele şi disfuncţionalităţile scot la vedere ce e mai urât. Consecinţa directă este că oamenii îşi pierd speranţa", a conchis Iohannis.

Iohannis: Voi construi o nouă majoritate în urma parlamentarelor, la termen sau anticipate

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va construi o nouă majoritate parlamentară construită în urma alegerilor la termen sau anticipate, dacă va câştiga un nou mandat de preşedinte al României. El transmite că majoritatea va aduce în prim plan priorităţile legate de "normalizarea" statului.

"Vă chem alături de mine să reconstruim România! Votul pe care sper că mi-l veţi da la alegerile prezidenţiale este un vot pentru această viziune pe care o avem împreună pentru ţara noastră. Vreau să fiu foarte bine înţeles: acest vot va fi respectat! Nu voi desemna niciun guvern care nu îşi asumă ferm aceste deziderate! Vă asigur că voi construi o nouă majoritate în urma votului dat de oameni la alegerile parlamentare, fie că vor fi la termen sau anticipate, o majoritate care să aibă în prim plan toate aceste priotiăţi legate de normalizarea României, o majoritate care să fie pro-europeană şi să-l susţină în lupta împotriva corupţiei", a declarat, joi, la Consiliul Naţional al PNL, preşedintele Klaus Iohannis.

"Îmi asum ca obiectiv naţional această viziune a României funcţionale, a României normale şi îi voi aduce alături de mine pe toţi cei care o împărtăşesc, astfel încât să devină realitate. Acesta este proiectul întregii Românii, acesta este proiectul meu, acesta este proiectul unei întregi generaţii!”, a mai spus Iohannis.

Iohannis: E nevoie de audit al fiecărei instituţii a statului român

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, în cadrul Consiliului Naţional PNL, că este nevoie de audit în cadrul fiecărei instituţii a statului, iar structurile învechite nu mai trebuie menţinute, susţinând că promovarea în instituţiile publice trebbuie să se facă doar pe competenţe.

"Sistemul bugetar nu mai poate fi tratat prioritar că un refugiu pentru incompetenţi. Avem foarte mulţi profesionişti în sistemul de stat, ei sunt cei care trebuie promovaţi pentru a avea un corp bun de elită care să asigure serviciile publice, educatia, sănătatea, protectia şi securitatea cetăţenilor. Funcţia publică trebuie să îşi recapete demnitatea. Corectitudinea este principiul fundamental al României funcţionale. Înseamnă că şefi în institutţiile publice ajung cei care merită, nu cei obedienţi politic", a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele vorbeşte despre audit în instituţiile statului şi spune că structurile vechi trebuie desfiinţate.

"Este nevoie de un audiat al fiecărei instituţii a statului român. Structurile învechite care nu îşi mai au rostul nu mai au de ce să fie menţinute. Cei care dovedesc că nu îşi fac treaba nu mai au de ce să rămână în sistemul de stat. E atât de simplu. Oricât de eficiient este procesul de reformă instituţională, nu va fi îndeajuns dacă nu va exista o profundă schimbare de mentalitate. iar aceasta nu se poate face fara educaţie", a mai spus Iohannis.

Iohannis: Trebuie să încetăm să mai privim companiile private ca pe nişte duşmani

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, în cadrul Consiliului Naţional al PNL, că statul român trebuie să înceteze să mai catalogheze companiile private ca pe nişte duşmani ai ţării. Şeful statului a adăugat că politicile economice vor trebui, de asemenea, îndreptate.

„O altă componenţa esenţială dezvoltării României este mediul privat. Cât timp nu încurajăm investiţiile nu putem vorbi de prosperitatea pe termen lung al românilor. Trebuie să încetăm să mai privim companiile private că pe nişte duşmani ai ţării, aşa cum fac PSD şi ALDE, iar finanţele publice şi politicile economice vor trebui îndreptate, altfel generaltiile următoare vor simţi povară unei note de plată tot mai usturătoare”, a declarat Klaus Iohannis, la Consiliul Naţional al PNL.

Şeful statului a adăugat că va lupta pentru egalitatea de şanse şi pentru continuarea parteneriatului strategic cu SUA şi întărirea rolului României în NATO.

„Dincolo de toate acestea pilonii societăţii româneşti sunt şi trebuie să rămână dreoturile şi libertăţile individuale, democraţia şi statul de drept. Principiul că legea este egală pentru toţi reprezintă reperul care să ghideze reconstrucţia de care avem atât de multă nevoie. Pentru asta am luptat în acest mandat şi pentru asta voi luptă în continuare. Totodată direcţiile majore de politică externă, aprofundarea parteneriatului strategioc cu SUA, întărirea rolului în UE şi NATO vor fi continuate cu aceeaşi hotărâre. Războiul va fi câştigat atunci când România va fi condusă de o echipă care crede în democraţie pro-europeana nu doar cu preşedinte, dar şi cu guvern şi majoritate parlamentară care să lucreze împreună, să repare ce a stricat”, a afirmat Iohannis.

Orban, către liberali: Vă cer să îl votaţi pe Rareş Bogdan în funcţia de prim-vicepreşedintele PNL

Ludovic Orban l-a propus, în Consiliul Naţional, pe Rareş Bogdan pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL. La rândul său europarlamentarul Rareş Bogdan a venit timpul ca PNL să remodernizeze România.

„Trec la alegerea prim-vicepreşedintelui PNL. la Propunerea mea pentru această funcţie, pe care am prezentat-o şi în cadrul Biroului Executiv este în persoană lui Rareş Bogdan. Trebuie să recunosc că este o promovare la excepţional. Sunt mulţi colegi cu vechime în partid care au dus o bătălie în partid şi care ar fi putut candida pentru această funcţie. Am ales totuşi această propunere pentru că promovările excepţionale se fac după rezultate excepţionale. Trebie să recunoaştem că Rareş Bogdan a plecat de la măsuţă lui, a abandonat carieră jurnalistică şi a venit alături de noi pentru a candida la Parlamentul European. A fost o decizie importantă. Din prima zi, din momentul desemnării că şi candidat în fruntea listei pentru PE, Rareş Bogdan a fost timp de trei luni zi şi noapte alături de mine, de colegi, de fiecare judeţ şi a pus umărul la această frumoasă victorie a PNL. Din acest motiv îl propun şi va cer să îl votaţi în funcţie de prim-vicepresinte al PNL pe prietenul, camaradul şi colegul nostru de luptă Rareş Bogdan”, a declarat Ludovic Orban, la Consiliul Naţional al PNL.

Rareş Bogdan a afirmat că PNL va reforma şi remoderniza România.

„ Va mulţumesc dragi liberali, prieteni. Sunt onorat şi emoţionat cum am fost şi pe data de 14 martie atunci când m-aţi primit în mijlocul dumneavoastră. Încep prin a va spune cu tot respectul, toată consideraţia şi cu tot dragul că vreau să îmi permiteţi să fac o plecăciune în faţă celor peste 200 mii membrii ai PNL şi în faţă celor 2.5 milioane români care ne-au acordat votul, astfel încât am devenit partidul numărul unu al României. Fără dvs şi fără cei care au pus ştampilă pe PNL astăzi România probabil avea o altă soartă. (...) În seară de 26 mai, în seară victoriei nu ne-am bucurat suficient. Vreau să va cer să îmi promiteţi că bucuria pe care nu am afişat-o atunci o să o dublăm în data de 24 noiembrie, pentru că, dragii mei, o să spun câteva cuvinte despre oameni, organizaţii, PNL, dar mai ales vreau să spun că această victorie din 26 trebuie să fie doar prima dintr-un lung şir de victorii. De şase ani şi mai bine suntem în opoziţie, unii dintre noi de mai bine de şapte ani. A venit momentul să recucerim şi să reformam, remodernizam România. Preşedintele Klaus Iohannis are nevoie de un partener şi acela nu poate fi altcineva decât PNL. Bătălia pentru Cotroceni nu este bătălia unui singur om, nu o percepeţi că şi cuma r fi bătălia lui Iohannis sau a conducerii PNL. Trebuie să fie bătălia fiecărui român de bună credinţa”, a susţinut Rareş Bogdan.

Orban: Avem datoria să asigurăm victoria lui Klaus Iohannis

Liderul PNL Victor Orban a declarat joi, în cadrul şedinţei Consiliului Naţional PNL că formaţiunea pe care o conduce are datoria de a-i asigura victoria lui Klaus Iohannis la prezidenţiale.

"PNL a câştigat alegerile, în toate sondajele de opinie suntem pe primul loc. Partidul care este cotat cu cea mai mare încredere. PNL este partenerul preşedintelui Klaus Iohannis, care este liderul politic cu cea mai mare cotă de încredere, omul cu cea mai bună imagine externe, candidatul nostru la funcţia de preşedinte al României", a spus Ludovic Orban

"Avem datoria pentru români să asigurăm victoria la prezidenţiale a preşedintelui Klaus Iohannis. Am câştigat o bătălie, trebuie să câştigăm războiul. Urmează trei rânduri de alegeri la fel de importante, prezidenţiale, locale şi parlamentare care vor da noul Guvern. Obiectivul pe care trebuie să îl avem este de a câştiga toate aceste alegeri", a mai spus Orban.

Klaus Iohannis participă la şedinţa Consiliului Naţional PNL de joi.

Turcan: Camera Deputaţilor a fost sediul celei mai virulente forme de gangsterism politic

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a declarat, joi, în cadrul Consiliului Naţional PNL, că în ultimii doi şi şi jumătate de guvernare PSD, Camera Deputaţilor a fost sediul "celei mai virulente forme de gangsterism politic practicat vreodată de PSD".

În 2 ani şi jumătate de guvernare PSD, Camera Deputaţilor a fost Sediul celei mai virulente forme de gangsterism politic practicat vreodată de PSD. Cu asta a avut de luptat grupul PNL din Cameră. PNL a dus una dintre cele mai dure lupte parlamentare din ultimii 30 de ani în Camera Deputaţilor. Mai bine de doi ani şi jumătate, am trăit într-o stare de asediu nedeclarată. Democraţia şi instituţia Parlamentului s-au aflat sub asaltul permanent al PSD-ALDE, cu un singur scop: acapararea României prin pârghii legislative, paralizarea instituţiilor, cu obiectivul de a sprijini planurile infractorilor aliniaţi în spatele lui Liviu Dragnea", a declarat, joi, la Congresul Naţional al PNL de la Romexpo, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

Aceasta a spus că obiectivul strategic al "pesediştilor lui Liviu Dragnea" a fost preşedintele Klaus Iohannis.

"Pentru că Preşedintele României a fost, în tot acest timp, principalul garant al democraţiei şi al parcursului nostru european bazat pe reguli şi pe lege. De aceea, Dragnea şi servanţii lui au făcut tot ce au putut ca să amputeze atribuţiile preşedintelui, să anuleze forţa instituţiei prezidenţiale", a mai spus aceasta.

"Am prelungit la maximum toate termenele pentru blocarea adoptării legilor ticăloase care paralizează instituţii, le subordonează politic, le fac ineficiente şi în favoarea infractorilor. Ne-am luptat să oprim legile care transformau bugetul public în puşculiţă de partid. Am sesizat CCR, în mod repetat, pentru fiecare dintre legile toxice ale justiţiei (Legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor - de 5 ori sesizată la CCR, Legea privind Consiliul Superior al Magistraturii - de 4 ori sesizată la CCR, Legea privind organizarea judiciară - de 3 ori sesizată la CCR). Am luptat pentru a împiedica modificările aduse Codului penal şi Codului de Procedură Penală. Ne-am adresat CCR, în mod repetat, iar decizia Curţii a arătat limpede că PSD face o politică penală în favoarea infractorilor. Modificările pe Coduri au fost declarate neconstituţionale. Am blocat iniţiativa PSD de dezincriminare a faptelor de corupţie! Am făcut tot ce ne-a stat în puteri pentru ca alţi infractori periculoşi să nu ajungă din nou pe străzi, prin sesizarea la CCR a Legii privind recursul compensatoriu şi prin depunerea unei proiect de lege pentru abrogarea acestei aberaţii. Nu ne vom opri până când nu vom vedea abrogată această lege care deja a eliberat 19.000 infractori periculoşi din puşcării. Ne-am opus înfiinţării secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, braţul politic de represiune asupra magistraţilor, inventat de PSD. Vom continua demersurile parlamentare în acest sens. Am sesizat CCR pe fiecare derapaj, din fiecare act normativ, pe articole diferite, astfel încât să dejucăm planul PSD de salvare a criminalilor şi infractorilor", a spus Turcan.

Aproximativ 3.500 de liberali s-au întrunit joi în Consiliul Naţional al PNL, unde va participa şi preşedintele Klaus Iohannis, fiind susţinut pentru un nou mandat la Cotroceni.

Andrei Năstase, despre România şi Moldova: Au fost unite în ultimii ani de derapaje în statul de drept

Andrei Năstase, ministru de Interne şi membru fondator al Platformei Demnitate şi Adevăr, a declarat, joi, că România şi Moldova au fost unite în ultimii ani de „un trist paralelism sub forma unor derapaje în sfera statului de drept”.

„Vă mărturisesc că mă încearcă multe emoţii când văd această sală plină de oameni pe care îi uneşte un crez atât de simplu şi atât de important: ataşamentul profund faţă de valorile democraţiei şi ale statului de drept, fundamentate prin demnitatea umană ca piatră de temelie a civilizaţiei europene. Valori a căror fragilitate ne-am putut convinge pe ambele maluri ale Prutului în ultimii ani. Credeam la începutul anilor 1990, student fiind chiar aici în România, la Iaşi, că este doar o chestiune de timp până când aspiraţiilor celor ce trăiseră întunericul dictaturii comuniste se vor putea împlini în plan politic, economic, social şi moral. Cine ar fi crezut că cele două state unite de aceeaşi limbă, istorie, cultură, tradiţie şi neam, vor fi unite în ultimii ani şi de un trist paralelism sub forma unor derapaje în sfera statului de drept. Derapaje care multă vreme părau că vor triumfa în faţa binelui, a oamenilor corecţi şi drepţi”, a afirmat, joi, Andrei Năstase, în cadrul alocuţiunii susţinute la Consiliul Naţional al PNL.

Ministrul de Interne al Republicii Moldova şi fondatorul Platformei Demnitate şi Adevăr a adăugat că preşedintele Klaus Iohannis este unul dintre liderii care reprezintă cheia de bază a luptei pentru salvarea democraţiei în România.

„ Din fericire pentru cetăţenii de la Bucureşti, Chişinău, de la Sibiu la Cahul, aceste vremuri au produs şi lideri veritabili. Unul din aceşti oameni este cel care astăzi reprezintă cheia de boltă a luptei pentru salvarea democraţiei şi a statului de drept în România, preşedintele Klaus Iohannis”, a adăugat Năstase.

Andrei Năstase participă la Consiliul Naţional al PNL, eveniment ce marchează lansarea neoficială a candidaturii lui Klaus Iohannis pentru un nou mandat la Cotroceni. Liberalii îşi aleg, de asemenea, un nou prim-vicepreşedinte.

La eveniment se va realiza şi fuziunea PNL cu PACT.

Preşedintele Klaus Iohannis, prezent la acest eveniment

Pe agenda preşedintelui Klaus Iohannis pentru joi, 8 august, apare participarea acestuia la reuniunea Consiliului Naţional al Partidului Naţional Liberal, la Romexpo, începând cu ora 18:00.

Pe ordinea de zi a Consiliului Naţional PNL figurează alegerea unui prim-vicepreşedinte al partidului, prezentarea bilanţului politic al conducerii PNL şi aprobarea fuziunii dintre Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) şi PNL.

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat, acum două săptămâni, că a acceptat propunerea liderului PNL Ludovic Orban de a deveni prim-vicepreşedinte al partidului.

Evenimentul este programat să înceapă de la ora 16.00, la Romexpo, în Capitală. La reuniune vor participa peste 3.500 de membri ai partidului, parlamentari, primari şi aleşi locali.

În cadrul reuniunii vor lua cuvântul secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, liderul grupului europarlamentarilor români din PPE, Rareş Bogdan, liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, liderul senatorilor PNL, Florin Cîţu, preşedintele Ligii Aleşilor Locali ai PNL, Gheorghe Flutur.

Surse politice au declarat anterior, pentru MEDIAFAX, că la eveniment va fi lansată şi candidatura lui Klaus Iohannis pentru un nou mandat la Cotroceni, înaintea începerii oficiale a campaniei electorale pentru prezidenţialele din toamnă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici