Constantin: În momentul de faţă, mingea nu este la USL, ci la PNL

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, luni, că, în momentul de faţă, "mingea nu este la USL, ci la PNL", arătând că există două soluţii de ieşire din criza politică, ambele aflându-se pe masa PNL.

197 afișări
Imaginea articolului Constantin: În momentul de faţă, mingea nu este la USL, ci la PNL

Preşedintele PC, Daniel Constantin (Imagine: Ştefan Micsik/Mediafax Foto)

"În momentul de faţă, mingea nu este la USL, ci este la PNL. Sunt două soluţii de ieşire din criza politică: nu restructurăm Guvernul şi aşteptăm propunerile PNL şi, a doua soluţie, restructurăm Guvernul şi revenim la protocol. Sunt două variante, restructurăm sau nu restructurăm Guvernul, ambele sunt pe masa PNL", a declarat Daniel Constantin.

În opinia sa, s-a intrat "într-un soi de ambiţie personală" în zona conducerii PNL, ceea ce creează "blocaj politic".

"L-am auzit mai devreme pe domnul Crin Antonescu spunând că domnul Victor Ponta trebuie să decidă sau USL trebuie să decidă. Cred că în momentul de faţă domnul Antonescu are pe masa domniei sale două soluţii pentru a merge mai departe, pentru a rezolva criza politică din cadrul USL. Una dintre soluţii este aceea de a nu restructura Guvernul, şi atunci se aşteaptă propuneri pentru portofoliile care le revin celor de la PNL, sau cea de-a doua soluţie, să restructurăm Guvernul şi atunci sigur că trebuie restructurat în formula pe care o agreează toate cele patru partide din USL", a explicat Daniel Constantin.

El a arătat că funcţia de vicepremier nu este o funcţie inventată, ci este o funcţie care există în protocolul USL, o funcţie menţionată pentru fiecare din partidele care formează alianţa.

"Este o funcţie nu inventată, aşa cum se propagă neadevăruri în spaţiul public, este o funcţie care există în cadrul protocolului Alianţei de Centru-Dreapta, o funcţie menţionată foarte clar în plus faţă de cele calculate pentru miniştri, pentru fiecare din partidele care formează alianţa, adică PNL şi PC, trebuie să existe o funcţie de viceprim-ministru. Nu facem altceva decât ceea ce are şi domnul Antonescu prin mandat", a spus Constantin.

El a arătat că nu doreşte crearea unei funcţii noi şi nici să ia de la PNL ceva, decât "să se asume ce s-a angajat prin semnătură".

Daniel Constantin a mai spus că PC a făcut două concesii până acum, care s-au uitat, şi anume a cedat funcţia de preşedinte al Senatului şi a renunţat în 2012 la funcţia de viceprim-ministru.

"Sunt două concesii majore pe care le-am făcut, PNL crezând că în felul acesta putem să potenţăm candidatura domnului preşedinte. Se pare că nu a existat niciun fel de răsunet, ca să zic aşa, la niciun fel de nivel în PNL, şi atunci nu cred că mai poate fi vorba de o concesie", a adăugat Daniel Constantin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici