Consultările preşedintelui cu partidele pe tema creşterii preţurilor s-au încheiat

Consultările şefului statului cu partidele politice pe tema creşterii preţurilor la alimente şi energie s-au încheiat, marţi, la Palatul Cotroceni, după trei ore şi jumătate de discuţii.

14 afișări
Imaginea articolului Consultările preşedintelui cu partidele pe tema creşterii preţurilor s-au încheiat

Consultările preşedintelui cu partidele pe tema creşterii preţurilor s-au încheiat (Imagine: Mediafax Foto)

La convorbiri au participat reprezentanţii partidelor parlamentare şi cei ai grupului minorităţilor naţionale.

Democrat-liberalii au fost reprezentaţi de către Emil Boc, Theodor Stolojan şi Gheorghe Pogea.

Din partea PSD, au fost prezenţi Ilie Sârbu, Constantin Niţă şi Iulian Iancu. PC a fost reprezentat de Lia Ardelean, Maria Grapini şi Silvia Ciornei.

Delegaţia PRM a fost formată din Corneliu Vadim Tudor, Gheorghe Funar şi Lucian Bolcaş. Miniştrii Paul Păcuraru şi Varujan Vosganian au participat din partea PNL, iar UDMR a fost reprezentată de Marko Bela, Kelemen Hunor, Erdely Istvan.

Din partea grupului minorităţilor, au fost prezenţi Varujan Pambuccian, Nicolae Păun şi Aurel Vainer.

Liderii PSD, PNL şi PC, Mircea Geoană, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniela Popa nu au fost prezenţi la întâlnirea de la Cotroceni. Geoană şi Tăriceanu au motivat că nu sunt în ţară, iar PC a argumentat că discuţiile sunt economice şi nu politice, motiv pentru care partidul a fost reprezentat de specialişti în probleme economice.

La începutul întâlnirii, şeful statului le-a spus celor prezenţi că i-a chemat să discute despre creşterea preţurilor la energie şi alimente, menţionând că acest subiect a fost amplu dezbătut la cel mai recent Consiliu European. El a afirmat că una dintre concluziile acelui consiliu a fost că există probleme structurale la nivelul economiilor din Uniunea Europeană.

PC a anunţat că Alianţa PSD-PC îi va prezenta şefului statului şi va lansa în dezbatere publică un Pact naţional pentru energie şi hrană, care cuprinde zece proiecte "articulate, susţinute".

Administraţia Prezidenţială a anunţat, în urmă cu o săptămână, că şeful statului a invitat liderii partidelor parlamentare la consultări pe tema creşterii preţurilor la alimente şi combustibili, scrisoarea fiind trimisă şi liderului grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian. Preşedintele Traian Băsescu le-a propus liderilor partidelor ca întâlnirea să aibă loc la Palatul Cotroceni, în data de 1 iulie, la ora 12.00, urmând a fi discutate "două subiecte majore pentru România". Este vorba despre o "informare asupra concluziilor ultimului Consiliu European cu privire la creşterea preţurilor la alimente şi combustibili" şi despre "exprimarea punctelor de vedere ale partidelor politice parlamentare cu privire la soluţiile care pot atenua impactul majorării preţurilor asupra categoriilor sociale defavorizate".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici