Contre Şoşoacă - Piedone pe tema protestelor. Primarul Sectorului 5 este acuzat că a blocat ieşirile şi a interzis maşinilor să meargă spre protest

  • Diana Şoşoacă îl acuză pe Cristian Popescu Piedone că a blocat ieşirile din Sectorul 5 pentru ca oamenii să nu ajungă la proteste.
  • Edilul respinge acuzaţiile, pe care le cataloghează ca fiind „aberante”, şi spune că Şoşoacă este în eroare.
1239 afișări
Imaginea articolului Contre Şoşoacă - Piedone pe tema protestelor. Primarul Sectorului 5 este acuzat că a blocat ieşirile şi a interzis maşinilor să meargă spre protest

„Cei din Sectorul 5 şi-au luat foarte mari amenzi. Ruşine, dle primar Piedone. Dumneata eşti ales al Sectorului 5 de aceşti oameni pe care îi amendezi. A blocat toate ieşirile din Sectorul 5 cu Poliţia Locală şi a interzis maşinilor să meargă spre protest. Oamenii care au fost surprinşi pe stradă au fost amendaţi că, vezi Doamne, nu purtau mască sau nu aveau declaraţie, deşi aceşti oameni aveau declaraţie, poliţiştii le-au spus că au primit ordin să îi amendeze pe toţi”, acuză Diana Şoşoacă.

Ea susţine că are informaţii „pe surse” referitoare la o înţelegere.

„Este inacceptabil un astfel de comportament. Din câte am înţeles, dl. Piedone, chiar îl rog să ne spună de ce a dispus aceste ordine - pe surse am aflat că dânsul ar fi făcut un aranjament pentru că are două procese din care poate să iasă foarte şifonat, unul este Colectiv. Ca să scape de aceste dosare şi-a luat angajamentului ca niciun locuitor din Sectorul 5 să nu mai părăsească sectorul când sunt demonstraţii. Nu ai voie să faci aşa ceva. Este inadmsibil dacă nu e adevărat, te rog, dle Piedone, să dezminţi. Dacă este adevărat, te vei mai trezi cu un dosar penal”, adaugă Şoşoacă.

În replică, Cristian Popescu Piedone respinge acuzaţiile Dianei Şoşoacă.

„Doamna senator, cu tot respectul pentru domnia sa, este în eroare. A spus <pe surse>, dar sursele nu sunt demne de dna senator. Aş ruga să se informeze în detaliu. E o acuzaţie aberantă. Nu s-a întâmplat aşa ceva. Nu a existat nicio dispoziţie. Cum pot să dau eu o dispoziţie să îngrădesc anumite drepturi de circulaţie. Nu s-a întâmplat”, declară pentru MEDIAFAX Cristian Popescu Piedone.

El precizează că Poliţia Locală Sector 5 nu a dat amenzi până în prezent, ci doar avertismente verbale şi scrise.

„Referitor la acuzaţiile cu Justiţia nu am cum, cu cine... Se poate în România să, aşa, după ureche, să vorbesc sau să îţi asigure cineva-ceva?! Din contră, nu cred că imixtiunea politicului în Justiţie poate să scoate un adevăr sau un non-adevăr la suprafaţă. Deci, cu tot respectul pentru doamna senator, nu am dat acest ordin. Sunt camere în sector... Tot sectorul este monitorizat - nu s-a întâmplat aşa ceva, nu s-au făcut filtre, absolut nimic. (...) Am intrat şi eu <bine ai venit în gaşcă>. Nu cred că a scăpat cineva de morişca dnei senator Şoşoacă. Dar dna senator ar trebui să se bazeze nu pe surse, ci pe concret, pe documente. Noi nu judecăm, nu luăm măsuri pe surse, ci în condiţiile legii”, încheie Popescu Piedone.

În timpul protestelor de luni noaptea, din Capitală, 12 jandarmi au fost răniţi, trei fiind duşi la urgenţe, fără probleme majore. Potrivit prefectului Capitalei, 300 de persoane au devenit violente, noaptea, spre finalul protestului. Luni seara Poliţia a aplicat 222 de sancţiuni, în valoare de 200.000 de lei pentru încălcarea restricţiilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici