Controversa legată de aprobarea mitingului PNL, lămurită de Primăria Capitalei: Liberalii nu au venit să ridice protocolul în formă originală

Mitingul PNL a fost aprobat încă de luni de către Primăria Capitalei pentru data de 22 octombrie în Piaţa Victoriei, instituţia condusă de Gabriela Firea precizând, marţi, că reprezentanţii PNL nu au venit însă să ridice protocolul în formă originală.

244 afișări
Imaginea articolului Controversa legată de aprobarea mitingului PNL, lămurită de Primăria Capitalei: Liberalii nu au venit să ridice protocolul în formă originală

Controversa legată de aprobarea mitingului PNL, lămurită de Primăria Capitalei. Liberalii nu au venit să ridice protocolul în formă originală

Primăria Municipiului Bucureşti a anunţat, marţi, că a aprobat mitingul PNL încă din 17 octombrie, de la orele prânzului, pentru data de sâmbătă, 22 octombrie, în Piaţa Victoriei, între orele 8:00-14:00, perimetrul pentru desfăşurarea mitingului fiind B-dul Aviatorilor, Parcul Kiseleff, B-dul Ion Mihalache, B-dul Nicolae Titulescu, Calea Victoriei, B-dul Lascăr Catargiu.

"Vineri, 14 octombrie 2016, Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice a analizat solicitarea PNL, iar luni, 17 octombrie, după clarificarea tuturor detaliilor de organizare, evenimentul a fost aprobat, conform legii 60/1991, printr-un protocol care a fost semnat de toţi membrii comisiei, inclusiv de viceprimarul general, Aurelian Bădulescu, cu împuternicirea Primarului General, aflată zilele acestea într-o delegaţie oficială la Viena. Facem precizarea că, deşi li s-a comunicat faptul că evenimentul a fost aprobat, până la această ora, reprezentanţii Partidului Naţional Liberal nu au venit să ridice protocolul în formă originală", potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Municipiului Bucureşti, remis marţi MEDIAFAX.

Astfel, protocolul a fost transmis în formă originală, prin curier, solicitantului.

Vicepreşedintele PNL Cezar Preda a declarat, marţi, că PNL va amâna mitingul programat pentru sâmbătă până în data de 5 noiembrie, afirmând că Primăria a dat doar o ''semi-aprobare'', comportament care îl ''excede'' chiar şi pe cel al fostului primar Sorin Oprescu.

''PNL în comisia de unificare a decis ca acest miting care nu este încă aprobat în totalitate să nu se mai ţină sâmbătă pentru că noi nu mai putem sta până joi, deja s-au reziliat contractele cu autocarele, oamenii erau convocaţi şi deja li s-a spus că nu sunt întrunite toate condiţiile pentru a desfăşura un miting şi va organiza o acţiune în acelaşi mod la începutul lunii noiembrie. Noi am convenit să fie data de 5 noiembrie'', a anunţat vicepreşedintele PNL Cezar Preda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici