Corina Creţu, comisarul european pentru Politici Regionale se opune sancţionării statelor din Europa de Est ca soluţie la criza refugiaţilor

Corina Creţu, comisarul european pentru Politici Regionale, se opune categoric aplicării de sancţiuni statelor din estul Uniunii Europene care nu dau dovadă de suficientă solidaritate în chestiunea crizei refugiaţilor, potrivit unui interviu acordat cotidianului german Frankfurter Allemagne Zeitung.

660 afișări
Imaginea articolului Corina Creţu, comisarul european pentru Politici Regionale se opune sancţionării statelor din Europa de Est ca soluţie la criza refugiaţilor

Corina Creţu, comisarul european pentru Politici Regionale se opune sancţionării statelor din Europa de Est ca soluţie la criza refugiaţilor (Imagine: Marian Ilie/ Arhiva Mediafax Foto)

În mod repetat, mai mulţi oficiali germani şi austrieci au solicitat reducerea finanţării acordate statelor UE din Europa de Est care nu dau dovadă de suficientă solidaritate în chestiunea crizei refugiaţilor. La începutul lunii martie, Christian Kern, cancelarul Austriei, a declarat că va ridica problema diminuării fondurilor unor state precum Ungaria şi Polonia, care refuză să participe la eforturile de soluţionare a crizei refugiaţilor. Afirmaţii similare au fost făcute de ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere şi actualul ministru al Afacerilor Externe, Sigmar Gabriel.

Totuşi, comisarul european Corina Creţu şi-a exprimat clar opoziţia faţă de cererile de acest fel. "Noi trebuie să unim statele membre, nu să le instigăm unele împotriva celorlalte", a declarat Corina Creţu, adăugând că "acest lucru este valabil în mod special în privinţa crizei refugiaţilor".

În opinia comisarului european, fondurile structurale pot juca un rol major în rezolvarea crizei refugiaţilor. "Unele regiuni au ajuns să se confrunte cu provocări imense din crizei refugiaţilor", a afirmat Corina Creţu, adăugând că "în această privinţă trebuie dată dovadă de aceeaşi solidaritate ca în cazul regiunilor afectate de dezastre naturale".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici