Corlăţean a participat la un dineu găzduit de Hillary Clinton la Adunarea Generală a ONU. Ce teme au fost dezbătute

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a participat marţi, la un dineu de lucru transatlantic al miniştrilor de externe din UE şi NATO, la New York, în marja Adunării Generale a ONU, unde s-a discutat cu precădere despre situaţia din Siria şi implicarea comunităţii internaţionale în Afganistan.

248 afișări
Imaginea articolului Corlăţean a participat la un dineu găzduit de Hillary Clinton la Adunarea Generală a ONU. Ce teme au fost dezbătute

Titus Corlăţean (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

MAE informează că dineul a fost găzduit de secretarul de stat al SUA, Hillary Clinton, că din delegaţia americană a făcut parte şi asistentul secretarului de stat pentru afaceri europene, Phil Gordon şi că la discuţii a participat şi Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen.

"Cu acest prilej au fost dezbătute teme actuale de pe agenda internaţională, cu precădere situaţia din Siria, evoluţiile din vecinătatea estică, implicarea comunităţii internaţionale în Afganistan. Ministrul român de externe a reconfirmat angajamentul României în Afganistan, subliniind că ţara noastră va respecta calendarul Aliat în ceea ce priveşte procesul de tranziţie din Afganistan şi încheierea misiunii Forţei Internaţionale de Securitate în Afganistan (ISAF). Totodată, a arătat că România va continua să contribuie şi în perioada post-tranziţie la stabilitatea Afganistanului atât prin contribuţia sa financiară la susţinerea forţelor afgane de securitate, cât şi prin programele de asistenţă ale NATO şi UE dedicate instruirii personalului din instituţiile afgane cu responsabilităţi în domeniul statului de drept", se arată într-un comunicat al MAE remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Corlăţean a evidenţiat importanţa pe care România o acordă relaţiei Uniunii Europene cu Republica Moldova şi Georgia şi sprijinirii proceselor de consolidare a relaţiei acestora cu structurile europene.

"A insistat cu această ocazie pentru o decizie clară a UE pentru facilitarea regimului de vize şi încheierea negocierii acordurilor de asociere ale celor două state cu UE, până la sfârşitul anului viitor. Ministrul afacerilor externe a pledat pentru consolidarea relaţiei transatlantice, pilon al securităţii europene, si a subliniat că parteneriatul strategic dintre Europa şi America reprezintă fundamentul oricărei iniţiative în domeniul securităţii", se arată în comunicatul MAE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici