Corlăţean:Aşteptarea cetăţenilor, partenerilor internaţionali, să fie respectată voinţa alegătorilor

Vicepreşedintele PSD Titus Corlăţean a declarat că este convins că rezultatele exit-poll-urilor vor fi confirmate de rezultatele oficiale ale BEC, iar cetăţenii şi partenerii internaţionali ai României au aşteptarea ca toţi actorii politici ai ţării să respecte voinţa electoratului.

106 afișări
Imaginea articolului Corlăţean:Aşteptarea cetăţenilor, partenerilor internaţionali, să fie respectată voinţa alegătorilor

Titus Corlăţean (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Aşa cum stau rezultate, care sunt convins că vor fi confirmate, cetăţenii României au acordat şi au validat de o manieră clară şi indubitabilă guvernul USL condus de Victor Ponta. Pentru acest motiv, aşteptarea cetăţenilor României şi aşteptarea partenerilor internaţionali ai României este legată de necesitatea ca toţi actorii politici din România să respecte voinţa cetăţenilor români. Altfel spus, avem o aşteptare legitimă democratică, şi este vorba de aşteptarea poporului român, ca încredinţarea mandatului de premier către Victor Ponta de către preşedintele Traian Băsescu să reprezinte o confirmare şi un gest de respect pentru voinţa electoratului român", a declarat Corlăţean, în conferinţa de presă de la sediul de campanie USL din Sectorul 1.

Corlăţean a adăugat că este "înţelept" să fie aşteptate şi rezultatele oficiale ale BEC şi a lansat un apel către reprezentanţii USL din comisiile de votare să acorde "mare atenţie" finalizării procedurii electorale.

"USL conform exit-poll-urilor a câştigat alegerile parlamentare. Este în egală măsură înţelept să aşteptăm numărătoarea şi rezultatul oficial al votului anunţat de BEC. Şi pentru acest motiv aş dori şi eu să lansez un apel la mare atenţie din partea tuturor reprezentanţilor în birourile secţiilor de votare pentru a finaliza corect, democratic şi transparent procedura electorală care, iată, indică un câştigător la nivel naţional, USL", a mai spus Corlăţean.

Primarul Sectorul 1, Andrei Chiliman, a declarat, duminică seară, că USL a câştigat toate mandatele de parlamentar din sector, respectiv patru de deputaţi şi două se senatori. El a precizat că scorul USL este de peste 60%.

Candidaţii USL în Sectorul 1 au fost: la Senat - Călin Popescu Tăriceanu şi Titus Corlăţean, iar la Cameră - Ludovic Orban, Vlad Nistor, Dan Tudorache, Diana Tuşa. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici