Corlăţean l-a asigurat pe ambasadorul Turciei de sprijinul României pentru aderarea ţării la UE

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a reiterat, vineri, într-o întâlnire cu ambasadorul turc Ömür Şölendil, sprijinul ferm al României pentru aderarea Turciei la Uniunea Europeană.

215 afișări
Imaginea articolului Corlăţean l-a asigurat pe ambasadorul Turciei de sprijinul României pentru aderarea ţării la UE

Titus Corlăţean (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis MEDIAFAX de MAE, Corlăţean a afirmat "sprijinul ferm" al României pentru aderarea Turciei la UE.

Oficialul român a subliniat "importanţa menţinerii priorităţii procesului de extindere pe agenda UE, în pofida situaţiei economice existente la nivel european".

De asemenea, potrivit MAE, ambasadorul turc a confirmat invitaţia ca ministrul român de Externe să efectueze o vizită oficială la Ankara în următoarea perioadă.

Cei doi oficiali au evidenţiat stadiul excelent al relaţiilor bilaterale dintre România şi Turcia, ridicate, în 2011, la nivel de Parteneriat Strategic şi au reiterat interesul pentru semnarea în perioada următoare a Planului de Acţiune al Parteneriatului Strategic, care vizează proiecte concrete de colaborare în diferite domenii de activitate, de la sectorul economic şi energie, la cooperarea în domeniul securităţii şi la nivel regional, relatează comunicatul MAE.

Corlăţean şi Şölendil au realizat şi un schimb de opinii cu privire la evoluţiile din Siria, precum şi la situaţia persoanelor refugiate şi evacuate din zonă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici