Corlăţean participă marţi la reuniunea şefilor diplomaţiilor din NATO dedicată situaţiei din Ucraina

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, participă, marţi, la reuniunea miniştrilor de Externe din NATO agenda discuţiilor urmând să fie concentrată pe situaţia din Ucraina şi implicaţiile acestei crize pentru securitatea Alianţei şi pe stadiul şi perspectivele relaţiilor cu Rusia, informează MAE.

213 afișări
Imaginea articolului Corlăţean participă marţi la reuniunea şefilor diplomaţiilor din NATO dedicată situaţiei din Ucraina

Titus Corlăţean (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Programul cuprinde o reuniune şi un dineu de lucru în format Aliat şi patru reuniuni cu partenerii, respectiv Comisia NATO – Ucraina (NUC) şi Comisia NATO – Georgia (NGC), precum şi reuniunile cu partenerii din Iniţiativa de Cooperare Istanbul (ICI) şi cu partenerii ISAF (Afganistan).

"Agenda discuţiilor Aliate se va concentra pe situaţia din Ucraina şi implicaţiile acestei crize pentru securitatea NATO. Vor fi analizate stadiul şi perspectivele relaţiilor cu Rusia, aprofundarea cooperării cu Ucraina şi măsurile de consolidare a relaţiilor NATO cu partenerii estici, inclusiv R. Moldova. Vor mai fi abordate dezvoltarea cooperării cu statele partenere NATO, inclusiv în perspectiva rezultatelor aşteptate în această direcţie la Summit-ul NATO din Marea Britanie în domeniul creşterii gradului de interoperabilitate, respectiv construirea capacităţii de apărare şi securitate", se arată într-un comunicat MAE.

Criza din Ucraina va fi abordată şi în formatul Comisiei NATO-Ucraina. Cu acest prilej, Aliaţii vor adopta măsuri concrete de cooperare cu Ucraina. În cadrul reuniunii Comisiei NATO-Georgia se va analiza stadiul derulării procesului de reformă din acest stat.

Organizarea reuniunii NATO–Iniţiativa de Cooperare de la Istanbul (ICI) în format ministerial va transmite un semnal de sprijin pentru consolidarea interacţiunii Alianţei cu statele membre ICI. Reuniunea cu partenerii în format ISAF va analiza implicarea NATO în Afganistan post-2014, abordând inclusiv procesul electoral care se desfăşoară la 5 aprilie 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici