Corlăţean: PSD atacă la CC decizia prin care Vasile Blaga preia şefia Senatului

Senatorul PSD Titus Corlăţean a declarat, luni, că grupul său va ataca la Curtea Constituţională decizia prin care Vasile Blaga a fost numit în fruntea Senatului, menţionând însă că îl felicită pe democrat-liberal pentru rezultatul obţinut la vot în plen.

375 afișări
Imaginea articolului Corlăţean: PSD atacă la CC decizia prin care Vasile Blaga preia şefia Senatului

Corlăţean: PSD atacă la CC decizia prin care Vasile Blaga preia şefia Senatului (Imagine: Octav Ganea/Mediafax foto)

"Grupul va ataca la Curtea Constituţională această decizie care încalcă practic dreptul PSD de a desemna o persoană la conducerea Senatului", a spus Corlăţean, adăugând ulterior că juriştii partidului vor face, marţi, demersurile necesare.

El a adăugat însă că îl felicită pe Vasile Blaga, dacă CC va respinge această cerere.

"Îl felicit şi îi urez succes în interesul Senatului şi pentru imaginea acestuia", a spus Corlăţean.

Întrebat dacă a meritat ca opoziţia să se implice în această luptă, el a spus: "A meritat mai mult ca niciodată".

Vasile Blaga este noul preşedinte al Senatului, rezultatul oficial al votului fiind anunţat în plen, acesta indicând 69 de opţiuni în favoarea sa, faţă de 63 de voturi întrunite de candidatul opoziţiei, Titus Corlăţean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici