Corlăţean: Vrem dezvoltarea şi diversificarea relaţiilor cu Uruguay

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, marţi, după întrevederea cu omologul din Uruguay, Luis Leonardo Almagro Lemes, că România doreşte dezvoltarea şi diversificarea relaţiilor cu această ţară.

146 afișări
Imaginea articolului Corlăţean: Vrem dezvoltarea şi diversificarea relaţiilor cu Uruguay

Corlăţean: Vrem dezvoltarea şi diversificarea relaţiilor cu Uruguay

"În cadrul convorbirilor de astăzi am trecut în revistă colaborarea noastră în diferite domenii şi am convenit, pe de o parte, continuarea mecanismelor deja funcţionale, iar, pe de altă parte, necesitatea dezvoltării şi diversificării acestora", a afirmat Corlăţean, într-o conferinţă de presă la MAE.

De asemenea, el a anunţat intenţia organizării la Bucureşti, în octombrie-noiembrie acest an, a unui forum de afaceri. "Am evocat domeniile de interes de ambele părţi în care dorim să promovăm investiţiile reciproce, în care dorim să promovăm schimburile economice. Vorbim de infrastructură, navigabilitate, de domenii legate de înalta tehnologie, IT, de agricultură", a spus Corlăţean.

Şi oficialul din Uruguay a arătat că datorită culturii latine cele două ţări sunt foarte asemănătoare şi există domenii în care poate exista colaborare economică, menţionând ca exemple relaţiile între porturile Montevideo şi Constanţa, precum şi energia eoliană. "Cele două ţări au produse interesante, care ar putea duce la creşterea relaţiilor comerciale. (...) Toate schimburile la nivel energetic pot deschide noi căi de colaborare", a spus el.

Cu această ocazie, s-a semnat şi un program de colaborare în domeniile educaţiei şi culturii pentru perioada 2013-2018, iar Corlăţean a arătat că este în curs de ratificare de către Parlamentul României şi convenţia privind eliminarea dublei impozitări.

Ministrul român a primit şi o invitaţie de a face o vizită în Uruguay.

Ministrul uruguayan se află în România în cadrul unui turneu european care mai cuprinde Germania, Marea Britanie, Elveţia şi Spania. El are programată marţi şi o întrevedere cu ministrul Agriculturii şi Dezvoltării rurale, Daniel Constantin, şi o reuniune cu oameni de afaceri români, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti.

Schimburile comerciale dintre cele două ţări s-au ridicat la 6,8 milioane de dolari în 2011, exporturile româneşti fiind de 2,48 milioane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici