Cornel Feruţă revine în postul de şef de cabinet al lui Ungureanu, la Guvern

Cornel Feruţă, diplomat de carieră, urmează să fie anunţat ca noul şef de cabinet al premierului Mihai Răzvan Ungureanu, conform unor surse politice.

1416 afișări
Imaginea articolului Cornel Feruţă revine în postul de şef de cabinet al lui Ungureanu, la Guvern

Cornel Feruţă revine în postul de şef de cabinet al lui Ungureanu, la Guvern (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Feruţă a fost şeful de cabinet al lui Ungureanu când acesta ocupa postul de ministru al Afacerilor Externe, în perioada 2005-2007, după ce anterior, în intervalul 1994-1997, a lucrat ca jurnalist pe politică externă, scrie Ziarul Financiar.

Din 2007, Feruţă este ambasadorul României la Organizaţiile Intenaţionale de la Vinea, organizaţie care reprezintă interesele ţării, printre altele la OSCE şi la Agenţia Internaţională pentru energie Atomică (AIEA).

În ultimii ani a deţinut o serie de poziţii internaţionale. În septembrie 2011 a fost ales preşedinte al Conferinţei Generale AIEA, poziţie deţinută în premieră de România. În calitate de guvernator al României în Consililiul Guvernatorilor AIEA a deţinut pentru doi ani consecutivi vicepreşedinţia Consilliului Guvernatorilor, poziţie din care a gestionat procesul de definire a Strategiei pe termen mediu a AIEA pentru perioada 2012-2017 şi a condus negocierile pentru activităţile programatice şi bugetul Agenţiei pentru ciclul 2009-2010.

În cadrul OSCE, în 2009 a fost preşedinte al Comitetului economic şi de mediu, a avut un rol de coordonare în cadrul dezbaterilor privind securitatea europeană şi a contribuit la consolidarea capacităţilor organizaţiei în etapele ciclului conflictual şi în gestionarea conflictelor.

Postul de şef de cabinet al fostului premier Emil Boc a fost cupat de Ştefania Ferencz, trecută reent în funcţia de secretar general adjunct al Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici