Costin Borc, propus ministru al Economiei, a primit aviz favorabil în comisii

Costin Grigore Borc, propus ministru al Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, a primit aviz pozitiv din partea celor cinci comisii parlamentare care l-au audiat luni, cu 44 voturi "pentru" şi 0 voturi "împotrivă", parlamentarii ALDE abţinându-se de la vot.

585 afișări
Imaginea articolului Costin Borc, propus ministru al Economiei, a primit aviz favorabil în comisii

Costin Grigore Borc (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Ministrul desemnat a afirmat la audieri că lipseşte o strategie a mineritului şi că România are nevoie de reindustrializare.

"Exportăm prea multă materie primă şi prea puţină materie procesată (...) Avem oameni competenţi, îmi pare rău să-i văd plecând şi aş vrea să-i văd că se întorc", a declarat Borc.

În privinţa turismului ministrul desemnat crede în potenţialul Deltei Dunării şi în cel al turismului balnear.

"Turismul actual este un turism de nişă. Trebuie să punem în valoare patrimoniul şi avem nevoie de oameni competenţi", a spus Borc.

Ministrul desemnat a arătat că lipsa şcolilor profesionale este o problemă la nivelul industriei, iar o şcoală de turism ar putea reprezenta o soluţie pentru un turism calificat.

Întrebat dacă are şi altă cetăţenie decât cea română, Borc a afirmat că a locuit suficient în SUA şi Franţa pentru a-şi lua cetăţenie în ţările respective, dar că nu a făcut acest lucru. "Sunt cetăţean român şi sunt mândru de asta", a declarat Borc.

În privinţa relaţiilor economice cu Federaţia Rusă ministrul a afirmat că acestea vor avea loc în regimul impus de structurile europene.

Grupul de parlamentari ai ALDE din cadrul comisiilor reunite s-a abţinut de la vot.

"Considerăm că procedura nu este democratică. Nu voi vota", a declarat ministrul Energiei Andrei Gerea, din partea grupului ALDE.

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut, sâmbătă, un apel către partidele parlamentare să nu voteze Guvernul Cioloş, argumentând că un Cabinet format din tehnocraţi, fără membri numiţi prin negociere politică, "excede cadrele democratice" şi chiar constituţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici