Crin Antonescu a promulgat legea care stabileşte programul la referendum între 7.00 şi 23.00

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a promulgat Legea pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 41/2012 prin care a fost modificată Legea referendumului, care stabileşte programul de vot în intervalul 7.00 - 23.00.

699 afișări
Imaginea articolului Crin Antonescu a promulgat legea care stabileşte programul la referendum între 7.00 şi 23.00

Crin Antonescu a promulgat legea care stabileşte programul la referendum între 7.00 şi 23.00 (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Crin Antonescu a semnat marţi Decretul referitor la promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 41/2012 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

Legea va intra în vigoare la momentul publicării în Monitorul Oficial.

Camera Deputaţilor a adoptat, în 18 iulie, proiectul de modificare a Ordonanţei de Urgenţă 41/2012 privind organizarea referendumului, fiind menţinută forma adoptată în plenul Senatului, cu extinderea intervalului orar de votare. Proiectul prevede în textul de modificarea a Ordonanţei un interval de votare în cazul referendumului de la ora 7.00 la ora 23.00.

Curtea Constituţională a decis, marţi, că modificările aduse Legii referendumului prin legea adoptată în 18 iulie de Camera Deputaţilor, care stabileşte intervalul de vot între 7.00 şi 23.00, sunt constituţionale.

Judecătorii Curţii Constituţionale au respins astfel ca neîntemeiată obiecţia de neconstituţionalitate formulată de 63 de deputaţi aparţinând Grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal.

Curtea Constituţională a stabilit că dispoziţiile articolului unic punctul 4 (stabilirea intervalului de vot de la 7.00 la 23.00) din Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.41/2012 pentru modificarea şi completarea Legii nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului sunt constituţionale.

Totodată, judecătorii CC au respins şi o altă sesizare formulată de PDL, prin care se cerea constatarea faptului că extinderea intervalului pentru votare nu poate fi aplicabilă referendumului din 29 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici