Crin Antonescu îi invită la discuţii pe Boc, Marko, Ponta şi Pambuccian

Liderul PNL, Crin Antonescu, le-a transmis, miercuri, o scrisoare deschisă lui Emil Boc (PDL), Marko Bela (UDMR), Victor Ponta (PSD) şi Varujan Pambuccian (minorităţi), invitându-i la dialog şi propunând ca prima întâlnire să aibă loc, luni, 15 noiembrie.

27 afișări
Imaginea articolului Crin Antonescu îi invită la discuţii pe Boc, Marko, Ponta şi Pambuccian

Crin Antonescu îi invită la discuţii pe Boc, Marko, Ponta şi Pambuccian (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Situaţia actuală a României ne obligă pe noi, mandatarii încrederii cetăţenilor, să manifestăm responsabilitate şi preocupare reală faţă de rezolvarea crizei în care se zbat ţara şi societatea", susţine Crin Antonescu, în scrisoarea deschisă remisă, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Crin Antonescu susţine că "războiul politic" pe care PNL nu l-a dorit şi nu îl doreşte a fost generat de "obsesia pentru putere absolută şi pentru controlul total al resursei financiare publice", manifestate de actuala putere şi agravează criza de încredere a românilor în instituţiile democratice ale statului.

"Războiul politic împiedică identificarea şi aplicarea, prin efort comun, a măsurilor de natură să genereze depăşirea crizei economice grave în care se află România. Atât eu, cât şi colegii mei din PNL considerăm că, în faţa realităţii crunte a României de astăzi, forţele politice trebuie să înceteze războiul politic, chiar dacă acesta le aduce câştiguri: puterii, pentru că se menţine la tabloul de control al banului public, opoziţiei, pentru că poate puncta electoral", adaugă Antonescu.

Liderul PNL se declară convins că "impasul României de astăzi nu poate fi depăşit decât prin dialog real între putere şi opoziţie, dialog care să genereze un plan comun pentru ieşirea României din criza economică şi instituţională".

"Pe aceste considerente, vă invităm să inaugurăm acest dialog luni, 15 noiembrie, la Palatul Parlamentului, la o oră pe care o vom stabili împreună, pe calea discuţiilor informale", le scrie în încheiere Antonescu lui Boc, Marko, Ponta şi Pambuccian.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, în plenul Camerelor reunite, că propune forţelor politice un moratoriu pentru deblocarea activităţii Parlamentului, el precizând că sunt necesare acţiuni ferme şi consecvente la nivelul Guvernului şi Legislativului în următoarele 30-45 de zile.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, că mesajul transmis de preşedintele Traian Băsescu în Parlament a fost acela de schimbare a Robertei Anastase din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Ponta a spus că mesajul principal al preşedintelui, care a propus partidelor parlamentare un moratoriu pentru 30-45 de zile, s-a adresat în principal partidelor din arcul guvernamental, care au fost prezente în plen, şi nu opoziţiei. "Este un mesaj pe care noi, opoziţia, îl dăm de peste o lună, anume că trebuie să înceteze acest război pornit de putere împotriva opoziţiei şi că trebuie să avem din nou dialog constituţional între putere şi opoziţie", a afirmat el.

Ponta a precizat că PSD este dispus oricând să participe la lucrările Camerei Deputaţilor şi să accepte moratoriul propus de Băsescu, sub condiţia înlocuirii Robertei Anastase de la preşedinţia Camerei.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, într-o conferinţă de presă, că şeful statului nu le propune partidelor parlamentare un armistiţiu, ci ca opoziţia să demisioneze de la obligaţiile sale şi să voteze "orbeşte" măsurile "absurde" ale Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici