Crin Antonescu, la Timişoara, la mitingul anti-Băsescu: "Ich bin ein berliner". Băsescu şi oamenii săi ameninţă cu Europa, pentru că nu mai au credibilitate

Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat, duminică, la Timişoara, că Traian Băsescu şi "oamenii săi, ştiind că nu mai au credibilitate, ameninţă cu un singur lucru: Europa", motiv pentru care le transmite "tuturor prietenilor europeni": "Ich bin ein berliner".

2633 afișări
Imaginea articolului Crin Antonescu, la Timişoara, la mitingul anti-Băsescu: "Ich bin ein berliner". Băsescu şi oamenii săi ameninţă cu Europa, pentru că nu mai au credibilitate

Preşedintele interimar Crin Antonescu, la Timişoara, la mitingul anti-Băsescu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Azi, Traian Băsescu şi oamenii săi, ştiind că nu mai au credibilitate, ne ameninţă cu un singur lucru: cu Europa, Uniunea Europeană, cu Germania, cu America. Eu vreau să spun: România şi deci Europa suntem noi, cei care da, vom veni la referendum şi ne vom pronunţa. Vreau, în numele vostru, al celor care cred în demnitatea noastră naţională, în destinul nostru european (...), în justiţie liberă, vreau să le spun tuturor prietenilor noştri europeni: «Ich bin ein berliner» (citat din discursul ţinut la 26 iunie 1963 de preşedintele Statelor Unite John F. Kennedy în Berlinul Occidental - n.r.)", a afirmat CrCrin Antonescuduminică, la mitingul anti-Băsescu care se desfăşoară la Timişoara.

El a adăugat că John F. Kennedy a mers la Berlin, în urmă cu 50 de ani, "când Germania liberă a fost despărţită de un zid", iar prin afirmaţia "Ich bin ein berliner" a vrut să sublinieze susţinerea acordată de Statele Unite Republicii Federale Germania.

"Vrem stat de drept, justiţie independentă, nu pe noi ne-a evitat justiţia, ci pe apropiaţii lui Traian Băsescu, vrem dreptate, libertate şi civilizaţie europeană, şi Timişoara e îndreptăţită să spună asta Europei: noi suntem berlinezi, în sensul de oameni deschişi spre viitor", a mai spus Crin Antonescu.

Potrivit acestuia, nimeni nu are dreptul să ceară ieşirea României din Europa, pentru că ţara este acolo prin sacrificiul a sute de mii de oameni morţi în temniţele comuniste, "care nu au avut norocul de un John F. Kennedy".

"România este în Europa şi prin jertfa curată a miilor de tineri ai Timişoarei din decembrie 1989. (...) Nu există Europa deplină fără România, România nu e deplină fără Europa", a mai afirmat Antonescu.

Preşedintele interimar a făcut apel la oameni să se prezinte la referendumul din 29 iulie, dacă vor stat de drept şi o justiţie independentă.

"Nu noi avem dosare blocate, ci Traian Băsescu. Nu pe noi ne-a evitat justiţia, ci pe apropiaţii lui. Fiecare să vină la referendum şi să-şi spună cuvântul, pentru că aceşti oameni ne-au furat în văzul întregii ţări, aceşti oameni încearcă să ne fure memoria şi sunt aici pentru a vă aminti ce nu poate fi furat din memorie: că Europa nu ne-a primit pentru că ne-a dus acolo Traian Băsescu şi Monica Macovei", a afirmat Antonescu.

USL a organizat în Piaţa Unirii din Timişoara un miting anti-Băsescu, la care au participat, potrivit jandarmilor, aproximativ cinci mii de persoane, însă organizatorii spun că în Piaţa Unirii au fost 15.000 de oameni.

Mai multi participanţi au purtat tricouri albe cu mesaje precum "BĂ!SE taie pensiile", "BĂ!SE taie salariile", "BĂ!SE duce ţara de râpă", "DA, din jucător îl facem spectator".

De asemenea, oamenii au avut pancarte cu mesaje precum: "Votează DA la referendum", "Mergem la VOT" şi ”Hai la referendum".

La miting au susţinut discursuri şi scriitorul Mircea Dinescu, şi actorul Dorel Vişan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici