Crin Antonescu: Nu particip la Congresul PNL; Orban nu trebuie să fie preşedintele partidului

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat, marţi, că nu va participa la Congresul PNL de sâmbătă, pentru a evita o "parazitare mediatică" a evenimentului, afirmând că Ludovic Orban nu trebuie să fie preşedintele PNL.

776 afișări
Imaginea articolului Crin Antonescu: Nu particip la Congresul PNL; Orban nu trebuie să fie preşedintele partidului

Crin Antonescu: Nu particip la Congresul PNL; Orban nu trebuie să fie preşedintele partidului

"Nu am nici dorinţa, nici dorul, nici plăcerea — o spun fără niciun fel de dramatism, o spun absolut egal, cu toată prietenia şi cu toată sinceritatea — să particip la acest Congres. (…) O prezenţă a mea la Congres ar alimenta astfel de lucruri, ar parazita cel puţin parţial mediatic un Congres care are dreptul lui, cu candidaţii lui, cu oamenii lui. PNL este atât cât este fără mine astăzi şi aşa va fi în viitor. (...) Îmi pasă, doresc ca acest partid să aibă şansele şi să le valorifice, îmi doresc să-şi aleagă un conducător, dar asta nu înseamnă că mi-e dor de el", a declarat fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu, la Realitatea TV.

Crin Antonescu a afirmat că Ludovic Orban nu trebuie să fie preşedintele PNL.

"Domnul Orban cred că nu trebuie să fie în acest moment preşedinte al PNL. Cred că acum, în 2017, trebuie altceva", a spus Antonescu.

Fostul lider al liberalilor a afirmat că îl susţine pe Cristian Buşoi în cursa pentru şefia partidului.

"(Cristian Buşoi-n.r.) este un om cu foarte multă personalitate, cu foarte multă ştiinţă de carte, care a pendulat foarte intens între Bruxelles şi Bucureşti, într-un mod foarte eficient, a fost implicat în politica internă a partidului şi a făcut faţă unor situaţii complicate", a spus Crin Antonescu.

Preşedinţia PNL este disputată de Ludovic Orban şi Cristian Buşoi, Congresul pentru alegerea conducerii partidului urmând să aibă loc sâmbătă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici