Cristian Preda: "Camarazii" mi-au propus să intru în USL. Nu plec din PDL, nu sunt omul trădării!

Europarlamentarul PDL Cristian Preda, propus pentru excluderea din partid, spune într-un interviu că i s-a propus să intre în USL, dar a refuzat, pentru că nu vrea să plece din formaţiunea democrat-liberală şi nici nu este "omul trădării".

413 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda: "Camarazii" mi-au propus să intru în USL. Nu plec din PDL, nu sunt omul trădării!

Cristian Preda (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax foto)

Cristian Preda a amintit că, urmare a votului din BPN privind excluderea sa din partid, el a cerut să fie audiat fie în BPN, fie în CNC, unde este şi membru şi unde va merge să-şi spună punctul de vedere.

"Până atunci, să fie foarte clar: eu nu plec din PDL, nu demisionez. Am refuzat de altfel apelul «camarazilor», pentru că mi s-a făcut această invitaţie de a merge în rândul USL. Departe de mine un asemenea gând! N-am nimic de-a face cu socialismul în forma USL sau într-o altă formă. Nu plec, nu răspund unei asemenea invitaţii şi voi sprijini de altfel candidaţii PDL la alegerile locale, în primul rând pe cei cărora le-am promis acest lucru înainte de decizia BPN, ca şi pe alţii, toţi cei care au nevoie de sprijinul meu şi care cred că intelectualii au un loc în politică, pentru a răspunde apelului public, pe care l-a făcut şi premierul Ungureanu. Nu mă dau în lături să sprijin candidaturile în care cred", a susţinut Preda la RFI.

Întrebat dacă va susţine toate candidaturile mai puţin pe cea a lui Silviu Prigoană, Cristian Preda a răspuns: "Să-mi daţi voie ca de data asta să-l citez chiar pe Silviu Prigoană: acest subiect este închis pentru mine, până în momentul în care vom avea discuţia în BPN şi în CNC".

Chestionat în legătură cu cei care i-au propus să intre în USL, europarlamentarul PDL a spus: "E o vânare de capete în ultimul timp şi era inevitabil să se întâmple aşa ceva, dar nu sunt omul trădării, nu sunt omul care părăseşte corabia atunci când e greu. Eu am intrat cu anumite convingeri şi le voi apăra în interiorul unui partid în care cred, nu în forme improvizate şi cred că ăsta este lucrul important, să ne batem pentru convingeri, nu să găsim nişe sau adăposturi, atunci când vremea nu-i tocmai bună".

Întrebat dacă regretă declaraţiile care l-au adus în actuala situaţie, Preda a afirmat: "Cred că în politică nu-i loc de regrete. Politica este o confruntare. Eu înţeleg să o duc pornind de la câteva opţiuni clare şi de la o busolă a liberalismului. Nici nu sunt aşa bătrân ca să am timp să fac reflecţii şi să gândesc în termeni de regrete după un parcurs împlinit. Sunt la început de drum".

Excluderea europarlamentarului Cristian Preda din PDL a fost aprobată, săptămâna trecută, de conducerea partidului. Hotărârea finală urmează să fie luată de Consiliul Naţional de Coordonare al PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici