Cristian Preda, despre nominalizarea lui Munteanu: Ce a făcut PNL e bătaie de joc

Europarlamentarul Cristian Preda critică nominalizarea lui Marian Munteanu drept candidat al PNL pentru Primăria Capitalei, pe care o caracterizează drept ''o bătaie de joc'', exprimându-şi totodată regretul că nu s-a înscris ca independent în cursa pentru Bucureşti.

3518 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda, despre nominalizarea lui Munteanu: Ce a făcut PNL e bătaie de joc

Cristian Preda despre nominalizarea lui Munteanu: Ce a făcut PNL e bătaie de joc (Imagine: Razvan Chirita/ Arhiva Mediafax Foto)

''În 2012, când era divizată, dreapta i-a susţinut la Primăria Bucureştiului pe S. Prigoană (candidat PDL) şi pe S. Oprescu (propus de PNL şi aliaţii săi din USL). Acum, dreapta unită îl propune pe Marian Munteanu. Mă simt insultat de ideea că MM e prezentat drept liberal. Am scris sute de pagini despre liberalism şi realizez că ecoul lor în PNL e nul. Regret, pe de altă parte, că nu am ascultat sfaturile care mi-au fost date acum câteva luni, de a mă prezenta ca independent la Primăria Bucureştiului. Am fost convins că PNL va prezenta un candidat foarte solid şi credibil. M-am înşelat amarnic. Ce au făcut e o bătaie de joc'', a scris Cristian Preda pe Facebook.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, marţi, că propunerea ca Marian Munteanu să fie candidatul susţinut de PNL pentru Primăria Capitalei va fi înaintată BPN, ea comentând că liberalii au avut de ales între o candidatură politică şi "un simbol politic" al societăţii civile.

La rândul său, copreşedintele PNL Vasile Blaga a afirmat că Marian Munteanu a fost propunerea lui Cătălin Predoiu, iar comisia de unificare a PNL l-a votat cu o majoritate covârşitoare, exprimându-se o singură abţinere.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici