Cristian Preda: PDL riscă să nu se mai ridice dacă nu clarifică relaţia cu acuzaţii de corupţie

Europarlamentarul Cristian Preda a susţinut, sâmbătă, la reuniunea CNC a partidului, că PDL riscă să nu se mai ridice dacă nu-şi clarifică relaţia cu cei acuzaţi în mod întemeiat de corupţie, pentru că electoratul nu vede integritatea din Statutul PDL, ci corupţii din realitate.

59 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda: PDL riscă să nu se mai ridice dacă nu clarifică relaţia cu acuzaţii de corupţie

Cristian Preda: PDL riscă să nu se mai ridice dacă nu clarifică relaţia cu acuzaţii de corupţie (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Sacrificile nu trebuie să ne ducă la sinucideri. Ori noi riscăm să intrăm într-o curbă din care să nu ne mai putem ridica dacă nu vom clarifica relaţia noastră cu cei care, nu în mod neîntemeiat, ci în mod justificat, sunt acuzaţi petru corupţie, pentru că oamenii simpli nu văd integritatea din Statut sau din Codul etic, ci văd corupţii din realitate", a spus Preda.

El a arătat că oamenii simpli nu vor putea fi convinşi cu un "balet al formulelor" şi cu promisiuni care nu vor putea fi onorate, ci cu gesturi decise şi a subliniat că propunerile pe care le-a făcut nu vizau instalarea unei echipe care să taie capete.

"Oamenii simpli nu văd deficitul, văd salariul mai mic, nu văd macroeconomic, văd că nu mai au cum să cumpere haine noi pentru copii. Dacă toţi oamenii simpli ar vedea deficitul şi macroeconomic, nimeni n-ar mai pleca de la Guvern, pentru că guvernele s-ar repreoduce automat", a mai spus Preda.

El i-a replicat astfel lui Emil Boc, care, în raportul său de activitate, susţinut în dezchiderea şedinţei, a precizat că România s-a stabilizat macroeconomoc şi că deficitul prognozat este unul mic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici