Criza din Ucraina: Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se întruneşte la Palatul Cotroceni

  • Preşedintele României, Klaus Iohannis, a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).
  • Aceasta va avea loc miercuri, de la ora 13:00, la Palatul Cotroceni.
  • Şedinţa a fost convocată pentru evaluarea situaţiei de securitate în zona extinsă a Mării Negre.
1433 afișări
Imaginea articolului Criza din Ucraina: Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se întruneşte la Palatul Cotroceni

Pe ordinea de zi a şedinţei CSAT sunt incluse subiecte referitoare la situaţia de securitate în zona extinsă a Mării Negre şi pe Flancul Estic al NATO.

Participanţii vor discuta măsurile privind dezvoltarea capacităţilor de răspuns la noile provocări ale mediului de securitate.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat în mai multe rânduri că Alianţa Nord-Atlantică susţine suveranitatea Ucrainei şi va riposta prin sancţiuni economice şi financiare în cazul unei agresiuni a Rusiei.

Totuşi, Stoltenberg a subliniat că nu va exista o ripostă militară. „Garanţiile de securitate ale NATO nu se aplică Ucrainei", a declarat Jens Stoltenberg.

În ultima perioadă, Rusia a mobilizat zeci de mii de militari în apropierea frontierelor Ucrainei, iar administraţia de la Kiev se teme de o invazie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici