CSAT: Exercitarea de către România a rolului de pivot NATO şi UE va ajuta Republica Moldova

CSAT a discutat, marţi, stadiul demersurilor de integrare euroatlantică a statelor din Balcanii de Vest, stabilind că exercitarea de către România a rolului de pivot al NATO şi UE în regiune va contribui la includerea R. Moldova în pachetul de extindere care are în vedere această regiune.

269 afișări
Imaginea articolului CSAT: Exercitarea de către România a rolului de pivot NATO şi UE va ajuta Republica Moldova

CSAT: Exercitarea de către România a rolului de pivot NATO şi UE va ajuta Republica Moldova

Potrivit comunicatului de presă remis la finalul şedinţei CSAT, membrii Consiliului au luat în discuţie stadiul proceselor de asociere politică şi economică cu Uniunea Europeană şi stadiul demersurilor de integrare euroatlantică a statelor din Balcanii de Vest.

”Aceştia au apreciat că, în anul 2014, s-au înregistrat progrese privind parcursul european al acestor state”, se arată în comunicatul de presă.

Totodată, membrii Consiliului au considerat că regiunea Balcanilor de Vest trebuie inclusă într-o viziune de ansamblu asupra Europei de Sud-Est, care să întărească rolul strategic al României în zonă.

”Exercitarea de către România a rolului de pivot al NATO şi UE în regiune va contribui, la momentul oportun, şi la acceptarea de către partenerii occidentali a includerii Republicii Moldova în pachetul de extindere care are în vedere Balcanii de Vest”, au mai stabilit membrii CSAT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici