CSAT se reuneşte sâmbătă seară, pe tema situaţiei din Osetia de Sud

Preşedintele Traian Băsescu a convocat, pentru sâmbătă seară, o şedinţă a CSAT pentru a analiza evoluţiile din Osetia de Sud şi pentru a stabili poziţia României faţă de situaţia din Kosovo, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al şefului statului.

10 afișări
Imaginea articolului CSAT se reuneşte sâmbătă seară, pe tema situaţiei din Osetia de Sud

CSAT se reuneşte sâmbătă seară, pe tema situaţiei din Osetia de Sud

Turcan a confirmat că şedinţa va avea loc sâmbătă seară, la ora 20.00.

Georgia este în "stare de război", a declarat sâmbătă preşedintele georgian Mihail Saakaşvili, după ce Tbilisi a acuzat Rusia că a bombardat mai multe oraşe de pe teritoriul său, relatează AFP.

"Semnez un decret privind starea de război", a declarat el, în cadrul unei reuniuni a Consiliului naţional de securitate georgian, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea publică. "Georgia este într-o stare totală de agresiune militară", a adăugat el.

Preşedintele georgian, Mihail Saakaşvili, a mai declarat că va cere Parlamentului să aprobe introducerea legii marţiale, pe fondul confruntărilor din Osetia de Sud, relatează Reuters.

Georgia a declanşat, în noaptea de joi spre vineri, o ofensivă militară împotriva republicii separatiste Osetia de Sud. Forţele georgiene şi ruse sunt implicate în confruntări pentru controlul Osetiei de Sud, practic independentă faţă de Tbilisi de la destrămarea fostei Uniuni Sovietice, în 1991.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici