Cseke Attila: Tokes nu s-a mai comportat de multă vreme ca membru al UDMR

Senatorul UDMR Cseke Attila a declarat, luni, că nu este nimic deosebit în declaraţiile făcute de Laszlo Tokes cu ocazia demisiei din Uniune, în condiţiile în care acesta nu s-a mai comportat de multă vreme ca un membru al UDMR.

179 afișări
Imaginea articolului Cseke Attila: Tokes nu s-a mai comportat de multă vreme ca membru al UDMR

Cseke Attila: Tokes nu s-a mai comportat de multă vreme ca membru al UDMR (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Nu e nimic deosebit în declaraţiile domnului Tokes. Domnul Tokes face asemenea declaraţii de ani de zile. Problema este că dânsul a candidat pe locul întâi la Parlamentul European pe listele UDMR şi, după ce a reuşit acest lucru, de a doua zi, a început să aibă acelaşi stil de comportament şi de acuze. Nouă ni s-a părut puţin ciudat la momentul respectiv", a menţionat parlamentarul.

Întrebat dacă a fost o greşeală faptul că Laszlo Tokes a candidat pe listele UDMR, el a evitat să dea un răspuns tranşant.

"Nu ştiu dacă a fost o greşeală. Din punctul nostru de vedere, a fost necesitatea coalizării electoratului maghiar, ceea ce s-a şi întâmplat la momentul respectiv, dar, din păcate, dânsul, care a intrat în PE pe listele UDMR, a atacat în continuu formaţiunea care l-a ajutat să propulseze acolo unde este", a subliniat acesta.

Laszlo Tokes şi-a anunţat demisia din UDMR, luni dimineaţă, reclamând poziţia permisivă a Uniunii privind investiţia de la Roşia Montană, comportamentul unor deputaţi UDMR ce încearcă să zădărnicească activitatea ANI, participarea UDMR la guvernare de dragul puterii şi "practica bazată pe interese obscure de partid".

Într-un comunicat de presă transmis luni dimineaţă, europarlamentarul Laszlo Tokes afirmă că, în calitate de iniţiator al deciziei Parlamentului European de a interzice mineritul pe bază de cianuri, nu poate accepta "poziţia permisivă" a UDMR cu privire la investiţia de la Roşia Montană, "investiţie pe care o chiar sprijină".

El mai spune că unul dintre motivele pentru care România, care a aderat în 2007 la Uniunea Europeană, nu a fost nici acum acceptată în Spaţiul Schengen este "corupţia atotcuprinzătoare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici