Cum au reacţionat apropiaţii lui Dragnea: Este o execuţie clară/ Mesaj al instituţiilor de forţă - noi decidem cine trăieşte sau moare politic

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat, luni, că decizia ÎCCJ de condamnarea a lui Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare este „o execuţie clară”, la fel cum a fost în cazul lui Adrian Năstase.

6766 afișări
Imaginea articolului Cum au reacţionat apropiaţii lui Dragnea: Este o execuţie clară/ Mesaj al instituţiilor de forţă - noi decidem cine trăieşte sau moare politic

Cum au reacţionat apropiaţii lui Dragnea: Este o execuţie clară/ Mesaj al instituţiilor de forţă - noi decidem cine trăieşte sau moare politic

„Deci în primul rând încercăm să trecem peste şocul ăsta care sigur nu e, e o chestie care ne-a dat peste cap peste toţi pentru că nu ne aşteptam, mai ales când au fost toţi achitaţi pe bandă rulantă ca preşedintele PSD să fie condamnat. Pe bandă rulantă toţi cei care au fost în dosarul preşedintelui Dragnea au fost achitaţi pe bandă rulantă, singurul care a fost condamnat este preşedintele Dragnea. Este o execuţie clară a preşedintelui aşa cum s-a întâmplat şi cu Adrian Năstase, mesajul acestui preşedinte al ţării a fost transmis clar că hoţii trebuie să intre în puşcărie şi aşa mai departe, s-a înţeles şi toată lumea a văzut numai dumneavoastră, la nivel internaţional cum se fac execuţiile în România. Asta este, s-a dorit ca să se întoarcă în anii '50 ne-am întors în anii '50”, a afirmat Cătălin Rădulescu la Digi 24.

Întrebat de ce ar mai fi fost nevoi de „o execuţie” după rezultatul alegerilor europarlamentare, social-democratul a răspuns: „Pentru că aşa a vrut şi aşa vor şi sistemul paralel nenorocit în care am funcţionat 5-6 ani de zile şi preşedintele Iohannis”.

Reacţia acestuia vine după ce liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

Magistraţii instanţei supreme au decis menţinerea deciziei de condamnare de pe fond, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în cazul preşedintelui PSD Liviu Dragnea.

Este a doua condamnare definitivă a lui Dragnea după cea de la referendum.

Pleşoianu: Mesaj al instituţiilor de forţă - noi decidem cine trăieşte sau moare politic

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, după condamnarea lui Liviu Dragnea la ÎCCJ, că această sentinţă este "absolut aberantă", fiind un mesaj al instituţiilor de forţă - ”noi decidem cine are dreptul să trăiască sau să moară politic în această ţară”.

":Este un punct de vedere, strict juridic, absolut aberantă (sentinţa-n.red.), pentru că înţeleg că doar Liviu Dragnea are executare, în rest sunt condamnări cu suspendare sau achitări pe diverse infracţiuni. Înţeleg, pe cale de consecinţă, că cei care au fost acuzaţi de abuz în serviciu au fost achitaţi iar cel care a fost acuzat că a instigat la abuz în serviciu a fost condamnat, ceea ce trebuie să recunoaştem că este o minunăţie juridică", a declarat Liviu Pleşoianu pentru MEDIAFAX.

Totodată, el acuză că această sentinţă este dată o parte a "sistemului" din care face parte şi justiţia pentru a "decapita" conducerea PSD. Pleşoianu susţine că PSD decide în continuare "cine are dreptul să trăiască sau să moară politic în această ţară".

"Aşa cum, din păcate, mă aşteptam o parte a sistemului şi-a făcut (...) prin demonizarea acestui partid şi acestei persoane politice numite Liviu Dragnea, astfel încât să se ajungă la înfrângerea usturătoare a PSD ieri (duminică-n.red), astfel încât imediat după aceea cealaltă parte a sistemului, aşa zisa justiţie independentă, să vină să dea acest verdict şi să decapiteze într-un moment nu foarte greu PSD. E un plan foarte bine pus la punct. N-am nicio îndoială în sensul acesta şi este un mesaj de forţă al instituţiilor de forţă. Noi suntem în continuare puternici, noi în continuare decidem cine are dreptul să trăiască sau să moară politic în această ţară", a afirmat deputatul PSD.

Buzatu despre condamnarea lui Dragnea: Fiecare om mai poate greşi şi suporta o pedeapsă

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, spune după condamnarea la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare a lui Liviu Dragnea, că decizia nu poate să rămână fără consecinţe pentru PSD. Buzatu speră că se va înţelege că „fiecare om mai poate greşi şi să suporte o pedeapsă”.

„Nu avem prea multe lucruri de exprimat în legătură cu această condamnare, importante sunt consecinţele sentinţei în plan personal pentru dl. Dragnea, dar şi în plan instituţional, pentru că este preşedintele Camerei Deputaţilor, cât şi politic, pentru că este preşedintele PSD. Pentru PSD, această decizie nu poate rămâne fără consecinţe şi eu sper ca oamenii să fie calmi şi să înţeleagă că fiecare om mai poate greşi şi să suporte o pedeapsă. Trebuie să strângă rândurile pentru ca această sentinţă să nu producă nişte consecinţe răvăşitoare”, a spus Buzatu.

Întrebat dacă PSD s-ar putea rupe şi să înceapă o luptă pentru putere, liderul PSD Vaslui a răspuns că, aşa cum îi cunoaşte pe membrii din structurile decizionale ale partidului, aceştia vor avea destulă înţelegere să iasă cu bine din situaţia critică.

„Trebuie să procedăm la o analiză a lucrurilor, să punem în funcţiune mecanismele procedurale interne ale PSD, iar până atunci toate lucrurile care ţin de bucătăria internă a partidului pot fi gestionate de preşedintele executiv, Viorica Dăncilă”, a subliniat liderul PSD Vaslui.

Acesta a precizat că se aştepta la condamnarea la închisoare a lui Liviu Dragnea, deoarece cea mai înaltă instanţă din ţară, după ce s-au produs consecinţele în plan social ca urmare a prelungirii procesului mulţi ani, nu putea să cedeze şi să dea achitare.

Ecaterina Andronescu: Nu cred că are legătură cu rezultatul alegerilor

Ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu spune că social democraţii trebuie să ia deciziile la rece, după condamnarea lui Liviu Dragnea, spunând că nu crede că decizia instanţei a fost influenţată de rezultatul votului de duminică.

"Să judecăm la rece ceea ce e cel mai bine de făcut. Să recunoaştem rezultatele alegerilor fără niciun fel de rezervă şi sigur că recunoaştem decizia pe care justiţia a luat-o", a declarat Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei.

Întrebată dacă este de părere că decizia de condamnare la închisoare a lui Liviu Dragnea are legătură cu rezultatul alegerilor, Ecaterina Andronescu a spus: "Eu nu cred că are legătură cu rezultatul alegerilor. Aici e foarte trist răspunsul. Probabil cu anumite greşeli care s-au amplificat. Nu trebuie să căutăm acum vinovaţii".

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

Este a doua condamnare definitivă a lui Dragnea după cea de la referendum.

Judecătorii au hotărât încetarea procesului penal.

În primă instanţă, Dragnea fusese condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, dar a atacat sentinţa.

Daniel Florea: Liviu Dragnea să fie tare

Liderul PSD Sector 5, Daniel Florea, i-a transmis luni lui Liviu Dragnea, după ce a fost condamnat la închisoare de 3 ani şi 6 luni, ”să fie tare”, apreciind că niciun social-democrat ”nu ar trebui să se dezică de preşedintele alături de care obţinut cele mai bune rezultate din istoria partidului”.

Niciunul dintre colegii mei nu ar trebui să se dezică de preşedintele alături de care obţinut cele mai bune rezultate din istoria partidului. Şi cel mai slab din instoria partidului, pentru că greşit foarte mult pe partea de comunicare şi am acceptat demonizarea lui şi identificarea lui ca fiind un monstru al răului”, a declarat liderul PSD Sector 5 al Capitalei, Daniel Florea.

El a mai spus că ”în principiu” partidul va fi condus până la congres de preşedintele executiv, Viorica Dăncilă.

El i-a transmis lui Liviu Dragnea ”să fie tare”.

Rodica Nassar: Doamna Dăncilă are sarcina organizeze un congres

Rodica Nassar, lider PSD Sector 2, a declarat că Viorica Dăncilă trebuie să organizeze, conform statutului, un congres pentru a alege conducerea, după condamnarea lui Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

„Avem un statut care spune clar ceva şi avem această capacitate", a declarat Eugen Teodorovici, ministrul de Finanţe, întrebat ce se întâmplă după condamnarea lui Liviu Dragnea.

"Este un moment delicat, este motivul pentru care ne reunim să găsim o soluţie. Cred că va ieşit bine PSD. Doamna Dăncilă, conform statutului, în calitatea de preşedinte executiv, are sarcina să organizeze un congres. Este vorba despre o conducere colectivă în PSD", a declarat şi Rodica Nassar, lider PSD Sector 2.

Liviu Pop: Este o zi grea pentru politica românească

Liviu Pop a declarat, luni, referitor la decizia ÎCCJ de condamnare a lui Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare că este „o zi grea pentru politica românească” şi pentru PSD.

„Este o zi grea pentru politica românească, pentru Partidul Social Democrat. E trist că am ajuns în zona aceasta şi nutrim speranţa că vom depăşi acest moment greu”, a afirmat Liviu Pop, luni, la RFI.

Senatorul PSD a adăugat că PSD are forţa să se regenereze pentru că este un partid solid.

„PSD este un partid solid, are puterea să se regenereze, chiar dacă rezultatele de ieri ne-au dat un semnal de alarmă vizavi de comunicarea pe care trebuie s-o facem în primul rând cu românii. Avem capacitatea să trecem peste acest moment şi indiferent de conflictele interne, care cu siguranţă se vor acutiza în perioada imediat următoare, până la urmă, partidul va ieşi întărit”, a conchis Pop.

Paul Stănescu: Sunt sub stare de şoc

Preşedintele-executiv al PSD Olt, Paul Stănescu, a declarat, luni, că e şocat după decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) de a îl condamna pe preşedintele PSD Liviu Dragnea la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

„O să avem mâine (marţi -n.r.) Biroul Politic Naţional şi Comitet Executiv şi vom lua deciziile într-un moment foarte greu. Sunt şocat. Nu pot să fac comentarii. Chiar sunt sub stare de şoc şi nu pot face declaraţii. Sunt şi eu om ca şi dumneavoastră”, a declarat Paul Stănescu, la sediu PSD.

Întrebat dacă regretă decizia judecătorilor în cazul lui Liviu Dragnea el a răspuns pozitiv.

Liderii PSD şi mai mulţi miniştri se reunesc, la ora transmiterii ştirii, în şedinţă de urgenţă, după ce Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la trei ani şi şase luni în dasarul angajărilor fictive. Potrivit unor surse din PSD Viorica Dăncilă va prelua şefia partidului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici