Dacă nu intră în turul doi, Oprescu îşi îndeamnă alegătorii să voteze după conştiinţă

Candidatul independent la Preşedinţie Sorin Oprescu a declarat, luni seară, la Antena 3, că, în cazul în care nu intră în turul al doilea, nu le va spune alegătorilor săi cu cine să voteze, rămânând la conştiinţa acestora ca, dacă au ceva de spus faţă de modul cum trăiesc, să o facă la vot.

12 afișări
Imaginea articolului Dacă nu intră în turul doi, Oprescu îşi îndeamnă alegătorii să voteze după conştiinţă

Dacă nu intră în turul doi, Oprescu îşi îndeamnă alegătorii să voteze după conştiinţă (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Întrebat dacă, în cazul în care nu intră în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, îşi va îndemna alegătorii să voteze cu Traian Băsescu, Sorin Oprescu a răspuns negativ.

El a precizat că alegătorii săi provin din rândurile susţinătorilor tuturor partidelor şi că ar fi "o mârlănie" din partea sa să le spună acestora cu cine să voteze.

"Rămâne la conştiinţa lor şi, dacă au ceva de spus faţă de modul în care trăiesc acum, să o spună la vot", a adăugat Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu declara, în 2 noiembrie, că, în cazul în care nu va ajunge în turul doi, este exclusă posibilitatea să-şi îndemne electoratul să voteze cu Mircea Geoană sau cu Traian Băsescu, menţionând totodată că, potrivit analizelor, peste 80% din electoratul său ar opta pentru Băsescu.

"În niciun caz nu voi da voturile nici lui Băsescu nici lui Geoană, dar voi merge la vot, pentru ca sunt primar. Dacă aş vrea să-l sprijin pe Geoană, 88% din electoratul pe care am reuşit şi voi reuşi să-l fidelizez, conform analizelor, pleacă la Băsescu. La fel s-ar întâmpla şi la Crin Antonescu. Daca el va recomanda electoratului lui să-l voteze pe Geoană, 15 la sută din acesta tot la Băsescu se duce", a afirmat atunci Oprescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici