Daciana Sârbu: Autorităţile asigură spaţiu insuficient, în adăposturi, pentru femeile agresate

Europarlamentarul PSD Daciana Sârbu a declarat, miercuri, la o dezbatere în Parlamentul European, că autorităţile române asigură prea puţin spaţiu, în adăposturi, pentru femeile care sunt supuse agresiunilor în familie.

599 afișări
Imaginea articolului Daciana Sârbu: Autorităţile asigură spaţiu insuficient, în adăposturi, pentru femeile agresate

Daciana Sârbu (Imagine: Alexandru Mihaescu/Mediafax Foto)

"Problema sprijinului pe care trebuie să-l acordăm acestor femei e principala măsură (ce trebuie luată, n.r.). Am vizitat şi eu asemenea adăposturi, într-adevăr sunt puţine, e spaţiu puţin, solicitările din ce mi-au spus, sunt în creştere. În felul ăsta poate primăriile sau Consiliile Judeţene, locale, ar trebui să vină cumva în întâmpinarea acestor solicitări. Legislaţie există, dar din păcate aceste femei ajung să suporte şi să trăiască situaţii îngrozitoare, tocmai că nu au varianta de a merge undeva şi le e frică să anunţe Poliţia pentru că nu au acest sprijin, poate nu au sprijin în familii, au copii", a declarat Daciana Sârbu.

Ea a menţionat că a întâlnit cazuri de femei cu funcţii de conducere în mari companii care au suportat "bătăi" şi "tratamente groaznice" timp de mai mulţi ani de zile, deoarece nu au avut parte de suportul necesar.

"Am întâlnit femei care lucrează în mari companii...Poate lumea îşi imaginează că doar anumite categorii de femei au parte de un asemenea tratament. Am întâlnit femei care au chiar şi funcţii de conducere şi au ales să suporte ani de zile bătăi şi tratamente groaznice pentru că n-au găsit o soluţie, o ieşire – poate consiliere psihologică, avocaţi care să facă demersuri să reuşească să se rupă din această situaţie, ar fi, la fel, foarte indicat să existe", a mai susţinut europarlamentarul PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici