Daea, despre cerealele din Ucraina: Ne aşteptăm să apară o cantitate mai mare

Ministrul Agriculturii Petre Daea a anunţat vineri, în urma unei întâlniri cu omologul său din Ucraina, Mikola Solski, măsurile luate de România pentru protejarea fermierilor români.

541 afișări
Imaginea articolului Daea, despre cerealele din Ucraina: Ne aşteptăm să apară o cantitate mai mare

Daea, despre cerealele din Ucraina: Ne aşteptăm să apară o cantitate mai mare

În condiţiile în care România a rămas singura poartă de intrare pentru import mă aştept şi ne aşteptăm ca să apară în România, din dorinţa de a prelua produsele din Ucraina, o cantitate mai mare ca până acum. Deci o situaţie mai dificilă pentru ţară, în condiţiile în care ceilalţi şi-au închis graniţele”, a spus Petre Daea.

În ceea ce priveşte importurile, autorităţile române vor preleva probe din produse la vamă.

Semnalul pe care l-a avut Slovacia, cu privire la identificarea într-un lot de 1.500 tone de grâu de depăşire a pesticidelor, fiind un semnal de alertă, în privinţa importului am luat următoarele măsuri, iar Mikola le-a apreciat ca fiind corecte, şi anume să prelevăm probe în vamă. Aici sunt două aspecte, sunt birouri vamale în ţată şi acolo, şi la frontieră. Pentru nevoia de a păstra fluidizarea traficului, în aşa fel încât să facem două lucruri bune, să nu aglomerăm întrările în graniţă, dar să ne asigurăm că produsul respectiv este în regulă. Până acum am procedat la prelevarea de probe la destinaţie, de data aceasta am considerat că este mai corect aşa. Aceasta este măsura pe care am luat-o pentru produsele care se importă”, a mai spus Daea.

Ministrul a precizat că atunci când Comisia va hotărî să se oprească importul, „lucrurile acestea vor dispărea”.

Petre Daea a anunţat şi măsurile luate de autorităţile române în ceea ce priveşte tranzitul produselor din Ucraina.

Cu privire la transport am stabilit aşa, să punem un sigiliu, chiar dacă are sigiliu mijlocul de transport, fie el rutier, feroviar sau barje. Sigiliul pus peste cel care există este siguranţa noastră că îl putem urmări şi va fi urmărit prin sistem şi confirmat la destinaţie că a ajuns sub un sigiliu neviolat”, a explicat ministrul.

Cei doi miniştri ai Agriculturii din România şi Ucraina au convenit să aibă comunicări săptămânale atât în ceea ce priveşte importurile de produse agricole, cât şi tranzitul acestora prin România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici