Dan Suciu: Premierul consideră că nu e cazul să se plimbe cu barca la inundaţii ca să-şi arate implicarea

Premierul Dacian Cioloş consideră că "nu e cazul să se plimbe cu barca" prin zonele inundate pentru a-şi arăta implicarea într-un proces complicat şi tragic, atâta vreme cât la nivelul Minister de Interne activitatea se desfăşoară în bune condiţii, a spus purtătorul de cuvânt al Executivului.

1080 afișări
Imaginea articolului Dan Suciu: Premierul consideră că nu e cazul să se plimbe cu barca la inundaţii ca să-şi arate implicarea

Dan Suciu: Premierul consideră că nu e cazul să se plimbe cu barca la inundaţii ca să-şi arate implicarea (Imagine Octav Ganea / Mediafax FOTO)

Dan Suciu a făcut aceste afirmaţii, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern în care Ministerul de Interne a prezentat o informare cu privire la situaţia generată de fenomenele hidro-meteorologice din săptămânile precedente.

"S-a comentat foarte mult în ultima perioadă, de ce nu există acţiune la nivelul Guvernului. A existat o acţiune de supraveghere, coordonare şi de implicare directă prin mii de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne. Premierul consideră că nu e cazul să se plimbe cu barca prin zonele inundate pentru a-şi arăta implicarea într-un procesc complicat şi tragic, atâta vreme cât la nivelul Ministerului Afacerilor Interne activitatea se desfăşoară în bune condiţii", a spus Dan Suciu.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Executivului a anunţat că premierul le-a cerut ministerelor cu responsabilităţi în domeniu să participe la evaluarea pagubelor.

"Premierul i-a cerut Ministerului Afacerilor Interne să facă aceste două prezentări şi mai mult decât atât, în ceea ce priveşte situaţia inundaţiilor, le-a cerut ministerelor care pot contribui şi implicit au legătură cu situaţia legată de inundaţii să se implice în evaluarea pagubelor. E vorba de Ministerul Dezvoltării Regionale, Ministerul Agriculturii şi Ministerul Mediului, pe lângă, evident, Ministerul Afacerilor Interne, aşa încât în cel mai scurt timp să poată fii făcute corecţii financiare sau susţineri de plată, eventual chiar din fonduri europene", a spus Dan Suciu.

Conform informării, 692 de locuinţe, 1.673 de anexe gospodăreşti, 32 de obiective economico-sociale, 658 de poduri şi podeţe, 18.000 de hectare de terenuri agricole, 18 km de cale ferate şi mai multe drumuri naţionale şi judeţene au fost afectate.

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a spus, duminică seară, la finalul exit-pollurilor, că "formula democrată" aflată la guvernare dovedeşte că nu are nicio responsabilitate faţă de cetăţeni şi că nu trebuie să dea socoteală de cum guvernează, ignorându-i pe cei afectaţi de inundaţii.

El a adăugat că i se pare că în România este "o disoluţie" a instituţiilor statului.

"Observăm în acelaşi timp că instituţiile de forţă şi Guvernul fac cam tot ceea ce vor, dar nu ceea ce trebuie. Spun cu toată sinceritatea şi neplăcuta surprindere că nu am văzut în aceste zile o reacţie adecvată din partea Executivului care să fi realizat un comandament, o celulă de criză, pentru a rezolva în mod adecvat problema inundaţiilor şi bineînţeles a încerca să diminueze pe cât posibil consecinţele acestora", a adăugat copreşedintele ALDE.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici