Ambasadorul SUA: Alegerea candidaţilor penali trimite un semnal periculos SUA şi partenerilor României

Faptul că au fost aleşi unii candidaţi cu probleme penale, inclusiv un primar care se află în închisoare, trimite un semnal periculos Statelor Unite şi partenerilor externi ai României, a declarat miercuri ambasadorul SUA Hans Klemm.

816 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul SUA: Alegerea candidaţilor penali trimite un semnal periculos SUA şi partenerilor României

Ambasadorul SUA: Alegerea candidaţilor penali trimite un semnal periculos SUA şi partenerilor României (Imagine Octav Ganea / Mediafax Foto)

Întrebat dacă alegerea unor candidaţi cu probleme penale trimite un mesaj negativ partenerilor externi ai României, Klemm a spus: "Cred că trimite un semnal periculos SUA, partenerilor internaţionali ai României şi, cred, cetăţenilor români, când politicieni care au fost, în acest caz cel puţin, investigaţi, condamnaţi şi trimişi la închisoare şi aleşi pentru postul de primar."

Klemm a mai spus că este greu să explice sau să înţeleagă la ce s-au gândit alegătorii şi că este o oportunitate pentru cei aleşi să facă tot ce pot pentru comunităţile care i-au ales.

"Uneori este greu să explic sau să înţeleg. Cred că un candidat care este în închisoare a fost ales, este foarte dificil de explicat. (...) Alegătorii din România s-au exprimat şi au ales candidaţii care li s-au părut cei mai atractivi referitor la condiţiile din comunităţile locale. Nu vreau să încerc să explic la ce s-au gândit, dar oportunitatea este acum pentru cei care au fost aleşi de a face ce pot mai bine pentru cetăţenii care i-au ales pe aceste poziţii", a spus ambasadorul american.

Diplomatul american a mai spus că România trebuie să se concentreze acum pe alegerile parlamentare şi că încurajează partidele să selecteze candidaţi care să reprezinte mai bine România.

"Acum România trebuie să înceapă să se concentreze pe alegerile parlamentare care vin în noiembrie. Aş încuraja partidele să selecteze candidaţi care vor putea să reprezinte mai bine România viitorului", a spus Klemm.

Ambasadorul SUA a mai spus că România este o insulă de stabilitate "într-o parte a lumii foarte instabilă", care a crescut din punct de vedere economic într-un ritm rapid şi că este văzută în regiune ca un model în ce priveşte valorile democratice, statul de drept şi lansare luptei împotriva corupţiei.

"DNA a fost rugat de alte ţări, inclusiv Republica Moldova şi Macedonia şi altele, să viziteze şi să ofere asistenţă pentru îmbunătăţirea luptei împotriva corupţiei. Având în vedere aceste lucruri, că România a început să fie un puternic model de urmat în această parte a lumii", a declarat Klemm.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici