USB va cere în instanţă renumărarea voturilor din cele 17 secţii de votare din Sectorul 1

USB va interveni în procesul de validare a alegerilor din Sectorului 1 printr-o cerere de intervenţie principală, în care vor cere judecătorului să dispună renumărarea voturilor din acest sector, o altă măsură fiind o solicitare la AEP să verifice toţi sacii cu voturi.

1486 afișări
Imaginea articolului USB va cere în instanţă renumărarea voturilor din cele 17 secţii de votare din Sectorul 1

USB va cere în instanţă renumărarea voturilor din cele 17 secţii de votare din Sectorul 1

"Hotărârea Biroului, aşa cum este făcută Legea alegerilor locale, este definitivă, nu mai poate fi contestată la un birou superior, însă, din interpretarea acestei legi cu legea 215, va exista un proces la Judecătoria Sectorului 1, prevăzut de Legea 215, prin care un judecător va valida aceste alegeri şi, în cadrul acelui proces, noi vom face o cerere de intervenţie principală, în care vom reitera argumentele din cererea pe care am făcut-o la biroul electoral şi vom cere judecătorului de la Judecătoria Sectorului 1 să dispună el renumărarea voturilor în acele secţii de votare", a anunţat, miercuri, preşedintele USB într-o conferinţă de presă.

El a mai spus că o altă variantă, care nu va afecta procesul de validare a alegerilor, se referă la Autoritatea Electorală Permanentă.

"Vom face o cerere de informaţii publice către AEP, astfel încât să vedem toţi sacii cu toate semnăturile şi vrem ca aceasta să devină o procedură curentă - după toate alegerile oricine să poată verifica semnăturile din toţi sacii care sunt în depozitul AEP. Vom face mai întâi o cerere către Autoritate. Dacă ei ne vor da posibilitatea, vom face verificarea, dacă nu, atunci vom merge pe legea 544 a informaţiilor publice", a mai spus Dan, precizând că îşi doreşte să verifice voturile şi procesele verbale.

Nicuşor Dan a precizat că nu a invocat niciodată termneul de fraudă electorală, dar că ar fi "util" să se renumere aceste voturi din cele 17 secţii.

La rândul ei, Clotilde Armand, candidatul USB la Primăria Sectorului 1, a spus că este nevoie ca, pentru ca asupra procesului electoral să nu planeze nicio suspiciune, acesta trebuie să fie unul transparent.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici