Dan Vîlceanu (PNL), către PSD: Aveţi o pasiune pentru găuri

Deputatul PNL Dan Vîlceanu a spus, marţi, la Ora Guvernului, că ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a crescut deficitul bugetar şi a făcut mari împrumuturi anul trecut: „Dvs, de la PSD, aveţi o pasiune pentru găuri”.

245 afișări
Imaginea articolului Dan Vîlceanu (PNL), către PSD: Aveţi o pasiune pentru găuri

Dan Vîlceanu (PNL), către PSD: Aveţi o pasiune pentru găuri

„Încep prin a spune adevărul. Dl. Câciu a preluat mandatul în noiembrie 2021 moştenind un deficit de 4,7% din PIB. În ultima lună a reuşit să facă 2% din PIB în plus şi atunci am terminat anul cu 6,7. Date verificabile. Mai mult, îmi pare rău că tot continuăm să ne aducem aminte de pandemie. Pandemia a fost un moment complicat pentru toată ţara. Se pare că numai pentru PSD e un motiv de laudă tot ce s-a întâmplat atunci şi vă lăudaţi cu suferinţa românilor. (...) Când vine vorba despre vaccinuri faceţi o întrebare dlui Rafila”, a spus Dan Vîlceanu.

El a mai spus că social-democraţii au „o pasiune pentru găuri”.

„În 2017 aţi mai inventat o gaură. Gaura pe care Liviu Dragnea o ancheta cu comisie împotriva lui Dacian Cioloş. Acum vă autogăuriţi, practic. Veniţi şi spuneţi că există o gaură de 20 de miliarde în buget. Păi faceţi comisie de anchetă să-l anchetaţi pe dl. Câciu. Mai mult decât atât, dle Câciu, nu puteţi prezenta numai ce vă convine. Anul trecut v-aţi împrumutat 250 de miliarde. Este un nivel istoric. Niciodată România nu s-a împrumutat într-un an 250 de miliarde. Dle Câciu, nu puteţi să daţi vina pe ANAF şi pe colectare. Legea bugetului dvs aţi făcut-o”, a adăugat Vîlceanu.

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, participă, marţi, la Ora Guvernului în Camera Deputaţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici